Ekologiska-natpasar
lax i ugn

Man kan lätt tröttna på all julmat. Innan ens julen är här. Igår åt vi en köttgryta med juliga kryddor och ugnsbakade palsterneckor med en sallad med granatäpple. Väldigt juligt. Vi drack glögg och gjorde pepparkakshus. Också väldigt juligt. Och förra veckan julbord. Idag gjorde vi tvärtom och åt en somrig lax. Verkligen hur gott som helst. Testa!

Lax med grönsaker i ugn 4 portioner
4 laxfiléer
1 citron
2 stora tomater
1 näve sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 förpackning fetaost
Salt & peppar

Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnssäker form. Pressa över halva citronen, lägg i tärnade tomater, skivad vitlök och sockerärtorna. Salta och peppra och täck formen med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med en sallad med massa avokado och olivolja. 

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*