fotboll flyktingboende

Fotbollskväll på flyktingboendet

av Cecilia Folkesson

Barnen har rätt bra koll på vad en flykting är. Hur dom kommer hit i båtar, hur delar av familjen kan bli kvar, att dom får lämna de mesta av sina saker där dom flyr ifrån, och framför allt hur det kan vara att komma till ett nytt okänt land.

Barnen ville gärna ge julklappar och började leta efter det dom inte ville ha själva. Men det tog inte lång tid innan både Zion och Sid började plocka ut sina finaste saker istället. Nya fotbollspärmar och några av deras bästa fotbollströjor åkte med i påsen. Så fint att se!

Så igår åkte vi till ett boende för ankommande flyktingar. Vi träffade familjer och barn som bott här i bara några veckor. Familjerna visste att de skulle få besök, och barnen var väldigt nyfikna. Zion och Sid var blyga i början, men när en av killarna, en liten kille med flipflops och alldeles för korta byxor tog fram en fotboll tog det inte lång tid tills de flesta av killarna var samlade i den lilla idrottshallen och hade delat upp lag. Och där spelade dom tills jag i princip fick dra dom därifrån. Tjejerna ritade teckningar till sina två nya kompisar. Både på gröna skogar med fjärilar och mörka hav med stora vågor.

På knagglig svenska och engelska diskuterade barnen om när nästa match skulle vara. Dom gick ut ur hallen med armarna om varandras ryggar. De blonda killarna i sina nya jackor, mössor och fodrade skor. Och de mörkhåriga barnen barfota i flip flops, med för korta byxor och utan vaken jackor eller mössor…

Man vill inte ens tänka på att många av föräldrar till barnen på förskolan mittemot, valt att ta ur barnen ur förskolan tills kommunen stängt boendet. För gott.

 

Vill du vara med och ge dessa killar och tjejer en extra rolig jul?
Vi ska köpa fotbollskort och pysselböcker till alla barn. Vill du vara med och bidra, swisha gärna en slant till 0762-20 95 98. Ett stort tack på förhand.

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Helena 21 december, 2015 - 13:27

Härligt initiativ! Barn är näst på att rasera murar och att bygga broar.

Svara
Cecilia Folkesson 21 december, 2015 - 15:13

Visst är dom! Fantastiskt att se 🙂

Svara
Felicia 21 december, 2015 - 14:03

Fint att ni gör detta! Jag har swishat.

Svara
Cecilia Folkesson 21 december, 2015 - 15:11

Stort tack!

Svara
Kajsa 21 december, 2015 - 21:22

Fick ett hugg i hjärtat, swishade en peng.

Svara
Cecilia Folkesson 21 december, 2015 - 21:28

Jag med… Tack så mycket, det kommer uppskattas av barnen!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More