Kan löpning ens vara roligt?

av Cecilia Folkesson

Som rubriken lyder: kan löpning vara roligt? Jag har aldrig tyckt om att ge mig ut och springa. Kan vara det tråkigaste jag vet. Jag önskar att kunde hitta “det där härliga” med löpning som de flesta andra verkat finna. Men jag gör det inte.

Jag hade en period då jag sprang 5 kilometrar och jämförde min tid hela tiden. Men det tröttnade jag snabbt på.

Dagen PT-pass var intervallträning i massa backar. Detta på grund av ett förlorat vad angående ett resultat på ett tidigare pass i veckan.

Körde en 5-kilometersrunda med jogg, rusher, jägarmarsch, dra den andre upp för backe, låg gång etc etc. Så visst kan löpning var roligt. Om man gör något roligt av det. Sen är ju frågan; kan jag motivera mig själv att köra detta ensam. Troligtvis inte. Men jag ska ge det en chans.

17 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

17 kommentarer

Kristian 3 augusti, 2013 - 08:40

Jag tror att många ogillar löpning för att de upplever det som jobbigt. Men löpning kan vara bekymmersfritt lätt och göras extremt energieffektivt. För mig blev det roligt när jag fick ordning på löpsteg/hållning och äta lchf/paleo. Har också slutat med mål i min/km utan uppskattar hellre att jag får möjligheter att uppleva naturen. Då kan man komma tillbaka fräsch, även efter flera timmars löpning.

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:11

Haha, ja så är nog oftast fallet 😉

Svara
Lotta B 3 augusti, 2013 - 09:36

Det kan det, men jag tänker inte jobba mig över den tröskeln. Min motivering är: det är inte konditionen som håller upp min kropp när jag blir gammal, det är musklerna.

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:10

Så sant 🙂

Svara
Elin Lindberg 3 augusti, 2013 - 09:38

Jag tyckte inte att löpning var roligt för bara två månader sedan. Jag tror att det berodde på att det var så jäkla jobbigt. Jag var en ganska duktig löpare när jag var 13-14 år, men har helt slutat träna sedan dess. När jag nu har kommit igång igen kändes det inte kul att springa då jag inte gjorde så bra ifrån mig som när jag var ung. Nu har jag dock börjat göra bättre ifrån mig, och jag tror att det jag tycker om med löpningen är att känna hur jag besegrar mig själv, hur jag åstadkommer något. Dessutom hjälper bra musik en massa också.

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:10

Tror det är ungefär så för mig också. Man vet att det blir jobbigt. Bara att bita ihop!

Svara
gripen 3 augusti, 2013 - 10:19

…det blev roligt när jag upptäckte VFF… 😉
//Johans fru…

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:09

Måste skaffa ett par!

Svara
Fannys Frihet 3 augusti, 2013 - 10:37

Löpning är hur roligt som helst. Jag började morgonen med 25 minuter jogg i solen, hur underbart är inte det?
Prova att göra något lite extra ist för att bara springa på platt och runt i en bana. Sväng av i skogen, över stock och sten. Det tycker jag mest om. Spring banan åt andra hållet. Spring en väg du aldrig gått på. Fantasin tar aldrig slut, springa kan man göra vartsomhelst. Testa dig fram =)

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:09

Ska försöka 🙂 Kan änka mig att det är roligare att springa i terräng

Svara
Johan Blomquist 3 augusti, 2013 - 12:36

Hej Cecilia,

Prova att lyssna på podcasts när du är ute och löper. Hur underbart som helst! 🙂

Sen har jag har en fråga:

Vad tycker du som hälsofreak att det slängs 2,7 miljoner fimpar på våra gator och torg varje dag? Det måste ju betyda att det röks en hel del…

Kolla gärna in mitt blogginlägg om ämnet, samt läs min roliga krönika om Gollum-rökare – Sagan om ciggen, http://jjanddem.com/fimpa-ratt/

Ha en fortsatt trevlig lördag! 🙂

Mvh,
Johan

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:08

Bra tips! Tack 🙂
Ja fy för alla fimpar! Ska kolla inlägget, tack 🙂

Svara
Marie 3 augusti, 2013 - 16:06

Kan det bli roligt om du löper så här? 😉

http://m.youtube.com/watch?v=E_0Ta_DIWuU

Svara
Marie 3 augusti, 2013 - 16:09

Forlåt, fel… Som det här mener jag 🙂
http://m.youtube.com/watch?v=PSkXnyuYNJQ

Svara
Mats 3 augusti, 2013 - 21:46

Kanske just därför du tyckte det var tråkigt, för att du jämförde dina tider? Spring utan tvång! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2013 - 09:07

Måste ha en morot, annars funkar det inte för mig 🙂

Svara
M 5 augusti, 2013 - 09:59

Jag fastnade också i “kolla-tider-mani” förut. Började ist kolla tiderna ca var 5e runda jag sprang. Då fick man ju resultat varje gång. Tills man inte kan springa fortare typ.. Nu springer jag på bara, i skogen. Så jäkla skönt (förutom alla flugor o bromsar nu på sommare).. 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More