vårdepp

Hej våren! Eller rättare sagt: Hej vårdeppen!

av Cecilia Folkesson

Igår kom den där första vårdagen till oss. Den dagen på året de flesta tycker är fantastisk. Fåglarna kvittar, en krokus tittar upp under snöresterna, himmelen är knallblå och solen skiner. Och man bara väntar på sommaren.

Jag kan tyvärr inte hålla med om denna snart-kommer-sommaren-känsla. För mig betyder vår stickigt blått, alldeles för starkt ljus och för tunna kläder för årstiden. Visst, det sistnämnda är självvalt, men jämför med när det är höst och samma gradantal. Då tar man fram en stickad tröja, tjockare jacka, halsduk och höstskor. Vid samma temperatur på våren springer de flesta runt i jeansjacka och sneakers. Väldigt lustigt.

 

Tillbaks till det ohärliga med våren

Det är nog mest ljuset jag inte gillar. Jag upplever inga vårkänslor och vår-pepp alls, utan snarare depp. Jag blir superdeppig på våren. Hösten däremot: Varma färger, fortfarande lite blad på träden och solljuset är superhärligt och inte lika stickigt och ill-blått som på våren.

Vi har tydligen löst detta dilemma med Bali. När jag letade vårbilder till detta inägg insåg jag att de senaste tre åren har vi spenderat mars/april på Bali. Jag gör bevisligen allt för att slippa denna period…

 

Vårdepp eller vårpepp??

Någon som håller med? Eller är jag ensam om denna förbannade vårdepp?

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

31 kommentarer

Lotta 19 mars, 2018 - 14:28

Japp, jag med! Kollade i min kalender för 2017 och såg att jag noterat samma förra året. Låg, trött, spänd i kroppen… och så det där skarpa ljuset. Nä, håller med, hösten är mer min grej!

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:32

Hej Lotta!
Ja fy för ljuset alla andra tydligen ÄLSKAR!

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Anna ML Holm 19 mars, 2018 - 16:26

Jag äälskar hösten. Men gillar våren när snön smält och träden börjar blomma!

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:32

Håller med dig om hösten. Men våren däremot… 😉

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Veronica 19 mars, 2018 - 16:37

Jag håller helt med dig. På våren mår jag som sämst och hösten är min bästa årstid. Jag har insett att det är chocken av ljuset å allt där till som jag inte klarar. Thailand är som bäst för mig i mars.

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:34

Hej Veronica,
Då är vi två! Fattar inte hur man kan uppskatta det stickiga, kalla ljuset.

Thailand låter som en smart plan. Hur länge är det bra väder där? För visst är deras regnperiod påväg?

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Klara 19 mars, 2018 - 16:44

Samma problem här. Kanske det hjälper med solglasögon, och en ylletröja?
Ibland har jag tänkt att det är en diffus pollenallergi som gör det.

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:34

Hej Klara,
Solglasögonen är på. Och likaså tjocka kläder 😉

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Emma 19 mars, 2018 - 17:32

Vårdepp deluxe. Nu dessutom med sjukskrivning ett tag.

Hösten är betydlig bättre, kanske för att förändringarna går mer gradvis då. Hösten är liksom utdragen på flera månader medan våren oftast slår till som en käftsmäll så vips är det sommar.

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:43

Hej Emma,
Åh nej, stackare!

Visst är hösten bäst!

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
therese 19 mars, 2018 - 19:27

Jag gillar våren, trott pollen allergi.. Min värsta årstid är december, helt klart. Trotts att jag fyller år och det är jul.. Eller kanske är det därför…

Våren däremot tycker jag är härlig, en långrunda i solen och varmare väder…

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:44

Hej Therese,
Då borde du ju älska december 😉

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Elin 19 mars, 2018 - 22:01

Jag sa till min sambo här om dagen, -jag längtar till September!… Han kan bara inte förstå hur jag kan tänka så. Men skönt att du kan sätta ord på det jag känner, solen och ljuset är nog värst, och pollen allergin, som sträcker sig i omgångar från april till slutet på augusti… Möööööö!!! Jag känner ingen vårpepp!

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:46

Då är vi två! Jag ÄLSKAR september och vill bara att det ska bli juni så man slipper månaderna där emellan 😉

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Emelie 20 mars, 2018 - 08:02

Tråkigt att du börjat ha så negativa inlägg.. visst livet är inte rakt upp och ner härligt, såklart. Även jag har haft problem med depressioner i samband med våren och ljuset.. men som tur är har det vänt och jag mår bra oavsett vilket årstid det är.

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 08:48

Ibland är livet negativt. Och som jag skrev är våren just denna period för mig. Så mer glada och peppiga inlägg när detta är över 😉

Härligt att höra att du mår bättre <3

Ha en fin dag,
Hälsningar Cecilia

Svara
Karin 20 mars, 2018 - 11:47

Tack för att du lyfter ämnet för nu förstår jag precis varför jag mår som jag gör nu! Händer ju varje år men tydligen har jag förträngt… Min man blir sådär lyrisk över solen och ljuset och hela han spritter… Tänk om jag fick känna så! Visst är det fint att solen lyser men ändå är jag trött, deppig och allmängt seg.

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 14:03

Precis så! Ingen kan riktigt fatta att man inte gillar våren. För den ska man tydligen gilla. Hoppas energin kommer tillbaks snart <3
// Cecilia

Svara
Jen 20 mars, 2018 - 12:58

I sinnet blir jag jättepepp av solen medan kroppen känns som den har blivit nerslängd i sirpa. Det är svårt att kombinera lusten med en trött kropp. Så för mig är våren lite av en bergodalbana.

Svara
Cecilia Folkesson 20 mars, 2018 - 14:04

Härligt att du har en bra av det i alla fall <3
// Cecilia

Svara
Caroline 20 mars, 2018 - 15:35

Jag är helt med dig med vårdepp! Sitter i Ecuador och läser ditt inlägg precis 🙂

För mig ökar min prestationsångest mera, det blir så mycket energier även fast det är fanatiska tar de slut på min egen. Och inte blir det bättre att de nästan känns som tabu med vårdepp? Höstdepp känns mycket mera accepterat.
Jag älskar verkligen solen och naturen som vaknar till liv, men i maj-juni blir jag lugnare och sommaren har förhoppningsvis tagit fart då 🙂

Och tack till en sån härlig och inspirerande blogg Cecilia!

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:44

Åh, Ecuador låter härligt! har aldrig varit i den delen av världen och är väldigt sugen! Håller med om det där med prestationen.

Tusen tack, så kul att höra <3

Ha en härlig resa,
Kram

Svara
Johanna 20 mars, 2018 - 20:32

Åh jag älskar vår! men ja, det skarpa ljuset slipper jag gärna med. Fönstren också 😉
Men jag har läst att många blir just vårdeppiga pga d-vitaminbrist. Då har man vart utan d-vitamin allt för länge 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:45

Det kan säkert stämma. Jag äter massa d-vitamin året om så den kommer tydligen ändå 😉
¨Hälsningar Cecilia

Svara
Eva 21 mars, 2018 - 14:04

Många blir vårdeppade. Det beror ofta på att våra D-vitamin depåer har tagit slut. SÅ ät mer D-vitamin!!

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:46

Jag äter massa D-vitamin, så det verkar inte vara den enda orsaken. men absolut, du har rätt i det 🙂

// Cecilia

Svara
Caroline 27 mars, 2018 - 13:34

Avskyr våren och ljuset! När det är som värst orkar jag inte ta mig ur sängen, ligger bara och gråter & mår skit.

Svara
Malin 27 mars, 2018 - 14:28

Åh, vad jag håller med! Bra att du skriver om detta, man ska vara så himla glad den här årstiden men det är inte jag. Får även hjärtklappning och måste vila/äta/röra mig bra för att inte ångestspöket ska hälsa på. Tur att påsken inte är så hajpad som jul…hur hade man klarat det då? D-vitamin+magnesium hör självklart till dagliga intaget!
Kram å heja oss! Snart är den härliga hösten här, haha!!

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:47

Haha, hösten är snart här, älskar det!!

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:46

Stackare! Då hoppas vi på en snabb vår så sommaren kommer så snabbt som möjligt!

Ta hand om dig, Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More