glutenfria zucchinibiffar

Frasiga zucchinibiffar – Glutenfria

av Cecilia Folkesson

Detta måste ni testa! Krispigt frasiga zucchinibiffar utan gluten och mejerier. Går snabbt att göra, är nyttiga och supergoda! Servera med en kall koriander-yoghurt, avokadoröra eller hummus. Gör en större sats och frys in, det blir en utmärkt matlåda tillsammans med en stor sallad och avokado.

 

Glutenfria zucchinibiffar

500 gram zucchini
2 ägg
1, 25 dl bovetemjöl
0,75 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
Persilja
Salt & peppar
Olja att steka i

 

glutenfria zucchinibiffar

Gör så här:
Riv zucchinin grovt. Lägg i durkslag och strö över salt. Låt ligga i ca 10-15 minuter och krama/pressa sen ut vattnet ordentligt. Blanda ihop ägg, bovetemjöl och nötmjölk till en jämn smet. Blanda ihop med zucchinin och hackad persilja. Salta och peppra. Stek i rikligt med fett (kokos, oliv, raps eller ghee) på båda sidor. Jag gjorde 6 stora biffar, men det går såklart lika bra att steka 12 små. 

 

glutenfria zucchinibiffar

→ Se alla recept på receptsidan

 

4 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Ida 2 oktober, 2016 - 00:50

Lät supersmarrigt!! Ungefär hur många personer är detta receptet till? Tack på förhand

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2016 - 14:14

Det blev 6 stora biffar. Räcker till ca 3 vuxna om man har något tillbehör 🙂

Svara
Cim 30 oktober, 2016 - 01:47

Låter supergott! Vet du om det går att byta ut bovetemjölet till något mer LCHF-vänligt? =)

Svara
Cecilia Folkesson 31 oktober, 2016 - 23:08

Hej! Du kan säkert blanda i lite fiberhusk istället för bovetet. Inte alls lika mycket då, utan någon msk typ 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More