glutenfritt-bröd-smoothie

Att lära barnen att uppskatta mat

av Cecilia Folkesson

2 veckor fixade vår familj utan att åka och handla. Skrev tidigare i veckan om hur vi kört 1 vecka utan att köpa hem massa ny mat. Man har ofta massvis med mat i kyl, frys och skafferier och man behöver inte handla ny mat till varje middag. Det blir ofta en spännande utmaning att laga mat på det som redan finns hemma.

Man lär även barnen att man inte alltid kan hålla på att handla. Nu vet killarna att det finns familjer som tvingas äta samma typ av mat flera dagar i veckan för att få pengarna att räcka, och att man inte ska ta för givet att man har möjlighet att äta “önskemat” varje dag. Vissa kvällar kan det bli glutenfria mackor och smoothies, andra kvällar mat som barnen inte alls gillar.

Personligen älskar jag allt eller inget. De sista månaderna när jag var gravid med Otis sov vi alla i vardagsrummet i vårt hus på 35 kvm, med utedusch och mulltoa och hink i hallen till mina nattliga graviditets-behov… Det är då man uppskattar en riktigt dusch inomhus, en fungerande toalett och sovrum att sova i.

Precis som med maten. Man måste ha perioder av “inte så rolig mat” för att uppskatta det vanliga. Att man har möjligheten att gå där i affären och välja precis vad man vill. Och lägger man då till lite restaurangbesök då och då blir det rena lyxen!

 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Sofie 30 september, 2016 - 16:21

Låter skönt! Något vi måste ta efter! Jag undrar annars om du har några bra tips på “bröd” till en 1,5-åring som vi kan ta med till förskolan. De är restriktiva med gluten till honom men det gör att yoghurt blir alternativet för honom när det serveras bröd. Vi får ta med eget om vi vill men undrar om du har något bra recept?

Svara
Alexandra 30 september, 2016 - 22:11

Härligt! Vad brukar ni ha för pålägg på mackorna? 🙂 Kram

Svara
Cecilia Folkesson 1 oktober, 2016 - 12:37

smör, skinka, ost, hummus, chiasylt etc 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More