Ett försök att bota sockersuget

av Cecilia Folkesson

Ett försöka att bota mitt förbannade sockersug: preggoträning. Känns väldigt ovant att träna. Vet inte hur mycket jag kan ta i. Känns inte direkt som att jag tar ut mig nu.
Sitter ni inne på några bra tips hade jag blivit väldigt tacksam!

20140306-201855.jpg
Framifrån ser jag inte så gravid ut, men från sidan! Och detta är knappt halva vägen?!

 

 

Du kanske även gillar detta

24 kommentarer

Tobbe Wilson 6 mars, 2014 - 22:55

Raska promenader och en god ljudbok kanske kan få dig på andra tankar?
Förresten, kom att tänka på såna där lakritsrötter, de är ju goda och varar en evighet…kanske kan stilla lite i alla fall.
Har aldrig varit, och kommer med största säkerhet aldrig att bli gravid men försöker att ge råd ändå…
Lycka till!

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:06

Grymma tips “trots man” 😉
Ska ge mig ut på promenad nu.

Tack 🙂
// Cecilia

Svara
Ann 6 mars, 2014 - 22:59

Clippers lakritste är mitt bästa bot mot sockersug.

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:06

Kör på en liknande; mynta/lakrits. Och det funkar faktiskt. Fast inte alltid…

Tack 🙂

Svara
Elinor 7 mars, 2014 - 02:22

När jag väntade barn nr 3 såg jag också väldigt gravid ut på direkten. Det var som om kroppen kände igen sig och svällde ut på en gång 😉 Vad det gäller sötsug kan jag inte bidra med så mkt eftersom mina cravings var körsbärstomater 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:08

Konstigt att det är sån skillnad! Känner mig höggravid redan…
Brukar också ta mig lite tomater när suget blir som värst 🙂

/ Cecilia

Svara
Maria Wänqvist 7 mars, 2014 - 05:08

Vilken fin mage 🙂 Det här kommer låta suuuuuupertråkigt MEN när jag blir sockersugen så äter jag mig extra mätt på riktig mat istället, typ en supersmarrig omelett med massa ost, smör och skinka. Jag förstår att det e tufft att träna när man är gravid….jag orkade “bara” ta promenader. Kram på dej

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:08

Åh, tack 🙂
Haha, ja supertråkigt, men sant!

Kram

Svara
Karin 7 mars, 2014 - 06:11

Hej på dig, Cecilia!

Jag är ju inte alls säker på om detta funkar för dig, men det funkar för mig i alla fall. När jag är sötsugen brukar jag äta mandelpannkakor, det är som “godis” och jag blir sen mätt och vill inte stoppa i mig något annat. Det kan vara väl värt ett försök ;). I vilket fall har du då fått äta goda pannkakor!

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:09

bra tips, tack 🙂

// Cecilia

Svara
Bella 7 mars, 2014 - 08:51

Jag är i vecka 18 och tränar crossfit, visst man märker att man inte kan ta ut sig på samma sätt som innan. Men det är väl värt det. För mig är det så att jag inte känner något just när jag tränar, utan det kommer ca 20 min efter, om jag har tagit ut mig för mycket. Man lär sig vad kroppen klarar och alla är olika, men forsätt att träna det kommer att hjälpa dig även med sötsuget 😉
Hoppas du får bukt på ditt sötsug, otroligt jobbigt när man inte vill.

Svara
Pippi 7 mars, 2014 - 12:05

Liptons te med smak av fudge. Works every time! 🙂 jag har varit sockerfri i 2 veckor nu. 🙂

Svara
Jennifer @yummylowcarb 7 mars, 2014 - 12:35

Kolla fotballfrue.no hon tränade med pt hela sin graviditet fram till typ dagen innan hon skulle föda, och hon har gett tips hela vägen.

Angående sötsug kanske lite frukt hjälper, typ bananpankakor eller yogurt med granatäpplekärnor?

Svara
T 7 mars, 2014 - 14:07

Hej,
Jag är i vecka 18 själv och försöker också undvika sockersuget. Det som funkar för mig är fröknäcke och speciellt grapefrukt på kvällen. Sen är promenader riktigt bra tycker jag. Gör att jag tänker på annat. Ser även till att småäta bra så jag inte blir sugen på nått, har t ex morotsstavar med i väskan och har fastnat för flatbröd 🙂
Lycka till och stort grattis!
/T

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:13

Tack så mycket, och tack för tips 🙂

/Cecilia

Svara
Emma 7 mars, 2014 - 16:59

Magen kommer nog snabbare för varje gång känns det som

Svara
Maria 7 mars, 2014 - 23:35

Vattengympa är att rekommendera. Det hjälpte mig i genom min graviditet.

Svara
Catharina 8 mars, 2014 - 00:16

Jag är sockerberoende och mitt bästa tips vid sockersug är att ta en tsk kokosfett, antingen rätt upp och ner eller i te/kaffe. Glutaminpulver är också bra! Jag börjar dagen med kokosfett och glutaminpulver, sen tar jag det mellan måltiderna för att vara på den säkra sidan…å slippa sug! Hoppas det funkar för dig!

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:12

Kokosfett är ju klockrent! Tack 🙂

Svara
Sabina 8 mars, 2014 - 13:19

Jag körde crossfit ända fram till veckan innan vår son föddes. Det jag gillade så mycket med att träna just crossfit under graviditeten är att man kan göra olika skalningar allt eftersom magen växer eller hur dagsformen känns.
Kolla in crossfitmom.com för bra wod:ar o skalningar

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:11

Åh, det ska jag kolla direkt! Tack 🙂

Svara
Anna-Mia 9 mars, 2014 - 08:23

Hej! Har en liten kille på 7månader, jag bytte ut CrossFit mot styrketräning under graviditeten men gjorde en liten wod efter styrkeövningarna, höll dock nere tempot. Jag tyckte det var ett skönt upplägg. Vattnet gick när jag gjorde frontsquats så man kan säga att jag kunde träna in i det sista 😉 Hur mycket vikt jag kunde ta fick kroppen avgöra….yes, inte helt lätt att veta. Men gjorde inget som inte kändes bra.

Styrketräningen är ju viktig för att undvika problem både under och efter graviditeten samt att är man van vid att träna så mår man oftast bäst av att kunna hitta en träningsvariant som fungerar.

Om du vill så kan jag mejla över mitt träningsprogram till dig.

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2014 - 10:10

Hej Anna-Mia.
Det där lär ju kanon! Du får hemskt gärna mail program 🙂

Mail: cecilia@ceciliafolkesson.se

Fast det där med att vattnet går vid frontsquats, det hoppar jag gärna 😉

Ha en härlig söndag!
// Cecilia

Svara
Lena 21 mars, 2014 - 12:39

Varje gång du tänker på, skriver om och pratar om ditt sockersug så bekräftar du den känslan och befäster den mer och mer. Du matar din hjärna och kropp med information om hur sugen du är på nåt sött! Och det blir bara värre och värre, eller hur? Finns det nåt annat du kan börja fokusera på, bli besatt av och mata dig med? Hjärnan kan inte hålla koll på flera besattheter samtidigt, så mitt råd är att du blir besatt av nåt annat som du kan ägna allt tänkande och skrivande åt ett tag. Lycka till!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More