jul flyktingbarn

En fantastisk jul!

av Cecilia Folkesson

Årets julafton var väldigt bra! På morgonen åkte vi till boendet för nyanlända flyktingar och delade ut julklappar till alla barn. Än en gång, tack för allt engagemang! Allt överskott kommer oavkortat gå till dessa familjer.

Vi funderade på om vi skulle klä ut oss till tomtar eller inte, men skippade det. Och det behövdes faktisk inte, för det satt redan några tomtenissar och väntade på oss. Helt underbart att se glädjen i barnens ögon, och även i deras familjers.  Vi umgicks några timmar och drack kaffe, lekte med barnens nya leksaker och fick höra många hjärtskärande berättelser.

Så bra för barnen att se en annan sida av julafton och hur olik samma dag kan vara för barn, trots att man bara bor några mil från varann.

Mest glad blev nog den äldsta av killarna som fick en egen fotboll och ett par fotbollstrumpor. Han utlovade en uppvisning på minst 200 trixningar tills vi kom tillbaks nästa gång.

 

jul flyktingbarnZion agerade tomte och fixade de för honom nya namnen galant!

 

jul cecilia folkessonPå kvällen firade vi vår “vanlig” julafton. Otis var skräckslagen över den läskiga tomten. Inte undra på…

God fortsättning till er alla!

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Emilia 26 december, 2015 - 14:26

Att ge är att få! Bra och hjärtligt initiativ. God fortsättning <3

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More