vinterpromenad

Det gäller bara att bestämma sig

av Cecilia Folkesson

Denna höst har varit lite av en katastrof. Både mat- och träningsmässigt. Jag har inte fått till träningen, dels på grund av tidsbrist, dels på grund av lathet. Och maten spelar nog väldig stor roll. Under graviditeten förät jag mig på ägg. Väldigt synd då ägg är den absolut bästa frukosten.

Jag lägger väldigt mycket fokus på Sids mat nu med tanke på hans alopecia. Vi har uteslutit all gluten samt mejeriprodukter, vetestärkelse, soja och jäst ur hans kost. Och med en grönsakshatande liten kille är det inte alltid det lättaste. Och detta har gjort att min mat blivit lidande också.

Äter man dåligt tränar man dåligt. Så är det för mig i alla fall. Jag har forfarande hållit mig borta från gluten, men en hel del socker har slunkit ner. Och det märks så tydligt. Känner mig trött, hängig, seg och allmänt irriterad. Med det är ju “lätt” åtgärdat. Efter alla helger kommer jag ta itu med maten. När man vet hur bra man mår av bra mat är det lättare att skärpa till sig. Det gäller bara att bestämma sig. Inget socker what so ever.

I kväll (alldeles för sent märkte jag) satte jag Otis i vagnen och avverkade en lång skogsrunda. En runda som vanligtvis tar 1 timma tog med all snö och is 2 timmar. Efter halva vägen la telefonen, tillika ficklampan av. Rädd för älgar, mördare och vildsvin tog vi oss i alla fall hem.

Dessa skogar kommer besökas flitigt från och med 1:a februari när nya projektet drar igång. Jag och fantastiska PT-Jonas (som hjälpte mig fixa mina pull ups) filar på detaljerna och det kommer bli riktigt bra! Hoppas vi blir riktigt många att stötta varann i både träning och kost från och med februari.

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Ida 30 december, 2015 - 08:57

Jag hakar på, är väldigt sugen på mera träning! Ska börja snäppa upp träningen efter graviditet nr 2 nu, är färdig med appen mammamage och följer Lofsans bok. Jag skulle verkligen vilja äta vegetariskt…men det som får mig att tveka är hur jag ska få ihop det med övriga i familjen. Känns inte som att jag vill laga flera maträtter och det vill absolut inte min sambo göra ☺️

Svara
KikkiSandström 30 december, 2015 - 11:45

Allt det du säger i inlägget är så himla mänskligt – att det är svårt att upprätthålla t.ex. träning när en massa grejor “kommer i vägen”. Men du är ju helt klart på G igen, det hörs. Så lycka till med projektet och livet 🙂
Vad är det för projekt förresten? – har inte hängt med riktigt.

Svara
Alexandra 30 december, 2015 - 23:46

IDA: Kan inte alla äta vegetariskt några dagar i veckan? Det man själv tror att man mår bra av vill man ju gärna ge till hela familjen. Det tar ju alltid ett tag att få in en ny vana men gör ett försök!

Jag känner detsamma! Man är så mån om att barnen ska få den bästa maten men ibland glömmer man av sig själv på vägen. Nyårslöftet blir bättre kost och motion för min del också! Min 3-åring äter inte allt för mycket grönsaker. Jag ger ett tillskott för kräsna grönsaksbarn, “Animal Parade greenz” för en extra boost. Innan tyckte jag det var riktigt jobbigt att hon inte åt så mycket grönsaker men man får se till att de får i sig nyttigheter på annat håll istället. Nu har jag sådan tur att hon kan äta en skål med bönor, linser eller kikärtor per måltid. Jag tänker att det väger upp att hon bara äter morot och paprika.

Svara
Ida 3 januari, 2016 - 08:57

Absolut, Alexandra! Det är min teori också! Vi äter redan vegetariskt 1-2 gånger i veckan, men sen räcker det för sambon 🙂 Äldsta dottern älskar grönsaker men blad är svårt att få i henne. Ska kika på tillskotten du tipsade om, tack!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More