Påskmat i all ära, men denna tallrik! Det är ofta de gånger man inte planerat maten den blir allra godast! Jag älskar utmaningen: Kylskåpsrens. Att laga mat på det man har hemma och det som håller på att bli gammalt. Kan man rädda sånt som man hade behövt slänga om någon dag har man lyckats!
Ikväll slängde jag ihop denna tallrik. Överblivna citroner från Coconut nest med lemoncurd, gräslök och dill från påskens gubbröra, några vissna broccolibuketter som låg längst bak i kylskåpet, det sista ur ett paket quinoa och några oliver och soltorkade tomater. Hade jag haft zucchini hade jag skurit ner den, färska tomater hade också funkat bra. Bara att blanda det man har hemma och se det som en utmaning!
Detta ser kanske inte ut som världens godaste middag, men det blev SÅ GOTT! (Jag åt två av dessa tallrikar.)
Broccoli med qionoa och örter
1 bukett broccoli
1 dl quinoa
Örtolja
Dill
Gräslök
1-2 msk olivolja
ca 1 pressad citron
Hackade oliver
Hackade soltorkade tomater
1 klyfta pressad vitlök
Salt & svartpeppar
– Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin i mindre delar, lägg i ugnssäker form, ringla över olja, salta och peppra och in i ugnen ca 15 minuter.
– Koka quinoan med 2 dl vatten och buljong [annonslänk] i ca 15 minuter.
– Hacka örter, oliver, soltorkade tomater och blanda med olja, citronsaft ovh pressad vitlök. Smaka av med dalt och peppar.
Men som jag skrev tidigare, ta vad du har hemma!
Läs mer:
Restfest – Laga med mat med det du har hemma
Följ mig här
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram