Bota sprutskräck med sprutor.

av Cecilia Folkesson

Så! Testad och klar! Nu ska här stickas som aldrig förr. Jag har i hela mitt liv, så länge jag kan minnas i alla fall varit skiträdd för sprutor. Kollar bort om dom drar fram en spruta på tv. På den nivån är det. När jag gjorde mitt första kejsarsnitt fick jag blod. Massa blod. Och vem fick jag det av? En blodgivare såklart! Blodgivare är grymma! Och vem vill inte vara grym?!

Så kom igen! Nu ger vi blod. Vem är med?

Du kanske även gillar detta

16 kommentarer

Sandra 24 augusti, 2012 - 13:03

Jag får inte ge, uselt blodvärde vilket inte ens rättar till sig med varken tabletter, blutsaft eller blodpudding!
Men jag håller med, blodgivare är grymma!

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2012 - 15:53

om man vet att man inte kan ge har man i alla fall försökt 😉 Räknas!!

Svara
Tove 24 augusti, 2012 - 14:39

I´m in och ger blod sen något år tillbaka, då är jag grym alltså! =P För mig känns det naturligt och viktigt att bidra, det är en så enkel sak att göra som betyder så mycket. Men vissa mår väldigt dåligt av att lämna blod, har en kompis som kräkte i en hel dag efteråt t ex, men ändå provade en gång till. Blev likadant då så hennes kropp verkade inte uppskatta det. Och det finns de som inte får av olika anledningar. Meeen är man frisk och så tycker jag självklart man ska prova att lämna och se om det funkar! Jag har skrivit om mina erfarenheter här:
http://toveshalsa.blogspot.com/2012/01/blodgivare.html

Och bra gjort av dig som är så rädd för sprutor – You go girl!! =)

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2012 - 15:53

Grymt!!

Svara
Bodycomf 24 augusti, 2012 - 15:09

Jag ger blod! Började för några år sedan, när min bästa vän förlorade massa blod i samband med akutsnitt och var nära att stryka med. Klart vi är grymma! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2012 - 15:53

Visst är vi! 🙂

Svara
Lina 24 augusti, 2012 - 15:28

Jag är med och ska lämna blod för första gången nästa vecka! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2012 - 15:55

Gött! Berätta gärna hur det gick och vad jag har att vänta mig 😉

Svara
Sara 24 augusti, 2012 - 16:26

Yeahy, go go! Jag lämnade första gången igår. Svimmade när jag kom tillbaka till kontoret, ha ha. Kroppen var väl ovan! Idag mår jag prima och körde t.o.m ett tungt styrkepass på lunchen.
Glöm inte att även ta ställning för organ- och vävnadsdonation. Minst lika livsviktigt!

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2012 - 16:37

haha, på allvar? jaja, då vet jag vad jag har att vänta mig 😉

Svara
Hanna 24 augusti, 2012 - 16:44

Jag ska testa om jag får ge blod.

Har en tarmsjukdom och tar blodprov ganska ofta, tycker mest det är intressant faktiskt 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 26 augusti, 2012 - 11:05

Då är du ju van vid nålar i alla fall 😉

Svara
Jennifer 24 augusti, 2012 - 17:35

Jag har gett blod regelbundet 3ggr om året sen jag fyllde 18, alltså 7 år (ojoj va länge insåg jag nu) och mitt tips för er som mår illa/svimmar/kräks är att dels äta och dricka ordentligt innan (gärna c vitamin, vatten och kanske något järnrikt typ spenat) erINTE järn piller, de får man efteråt för de kan ge fake utslag när de kollar era värden om ni har tillräckligt med blod/järn för att ge blod. Man brukar få fika där och de propsar på juice/saft men vatten går lika bra tycker jag. En gång svartnade det för mina ögon direkt efter, det var för att jag ställt mig upp för fort, men efter en kaffe och lite leverpastej så var jag bra igen. Så ligg kvar i stolen en stund efter och be om ett glas vatten eller en kaffe. Och sista grejen, om de inte har stressbollar, ta med en och kläm med blodgivarhanden för då går det fortare att få ut blodet. Lycka till!

Svara
Cecilia Folkesson 26 augusti, 2012 - 11:04

Tack så mycket för tipsen! Får ta med mig lite babybell 😉
/ cecilia

Svara
Tove 25 augusti, 2012 - 01:58

Eftersom jag var rätt nära att svimma första gången när jag lämnat så kanske jag också skulle ge några tips.
– Ha inte bråttom, se till att ha tid på dig efteråt så du kan sitta kvar en stund och se att allt känns okej, att rusa iväg är ingen bra idé!
– Fikan de har är typ bara mackor, mariekex, margarin (!), juice osv vilket jag åt de första gångerna men senast hade jag med mig babybel som jag åt efteråt istället.
– Ät ordentligt, både innan och efter! Se till att du ätit ordentligt ganska nära inpå lämningen och ät rejält efteråt, kanske känner du även av det dagen efter. Jag brukar känna mig omättlig typ, haha =) Man ska väl inte överdriva heller men jag känner att det är en ganska stor grej för kroppen och att det är schysst att fylla på med energi.
– Om du är känslig för nålar, blod osv, så titta inte när de sticker och titta inte på blodpåsen. Jag klarar fortfarande inte det.

Sen så är du ju en stark, frisk och sund tjej så det här kommer såklart gå galant! Lycka till!

Svara
Cecilia Folkesson 26 augusti, 2012 - 11:02

Åh, tack så jättemycket för tipsen! Titta bort från påsen var nog det bästa tipset 😉
/ cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More