frukt lchf

Att rucka på sina principer.

av Cecilia Folkesson

 

Det finns tillfällen då man måste rucka på sina principer. Som idag. Vi bjöds på massa bakverk när vi anlände till hotellet. Fick ett antal höjda ögonbryn när jag förklarade att jag inte åt Guds gåva, socker. Fick då detta. Log, åt upp, fick ont i magen.

Men kommer antagligen få extremt mycket bättre service de kommande veckorna än om jag hade lämnat dem…

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Malin 3 november, 2013 - 08:22

Fick du lime?!

Svara
Cecilia Folkesson 3 november, 2013 - 13:32

Blandning mellan apelsin och clementin, så inte riktigt lika surt. Hade varit kul om jag fick lime 😉

Svara
Lena Winther 3 november, 2013 - 10:20

Beror väl på lite vad konsekvenserna blir av att man ruckar på sina principer. Har ätit LCHF i 5 år nu för min reumatiska sjukdom. Jag blir svullen och får ont i mina leder om jag får i mig fel mat som ris,pasta,bröd, frukt och det värsta av allt potatis…ingenting i värden är värt det för mig. Jag nobbar konsekvent allt som inte är bra för mig och förklarar självklart varför. Har aldrig hittills fått några onda blickar på grund av mitt val utan bara stöd och uppmuntran.

Svara
Julia 3 november, 2013 - 11:00

Min upplevelse är att bemötandet beror vad din anledning är att äta som du gör. Du har en sjukdom och då är acceptansen större. För min del har jag ingen sjukdom utan väljer att äta som jag gör för att jag mår bättre av det, och då är acceptansen lägre tyvärr. Önskar ibland att jag haft en sjukdom “att skylla på”, för tyvärr upplevs det av många som provocerande att inte äta socker och potatis “bara för att man tycker det är bättre” – folk upplever nämligen då att man automatiskt ser ner på deras sätt att äta.

Svara
Cecilia Folkesson 3 november, 2013 - 13:36

Fast jag har ingen sjukdom heller 🙂

Svara
Lena Winther 3 november, 2013 - 19:30

Ja visst är det så. Var på konferens i en vecka och hade ringt och pratat innan om hur jag åt och varför. Fick förstklassig service med egen mat, tillbehör till fika, de kom och frågade om allt var okej med min kost…var frågvisa och uppriktigt intresserade. Det hade nog aldrig hänt om jag “bara” åt för viktens skull.

Svara
Cecilia Folkesson 3 november, 2013 - 13:31

Visst är det så. Och jag klarar av att äta en sån här utan att få mer än magknip. Och i detta fallet var det värt 😉

Svara
Julia 3 november, 2013 - 10:57

Jag ser inte vad det är på bilden?

Svara
Cecilia Folkesson 3 november, 2013 - 13:29

Liknande clementiner

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More