Att hinna med sin träning.

av Cecilia Folkesson

“Hur hinner du träna så mycket?”
En fråga jag ofta får. Jag brukar oftast lämna diskussionen där. Precis som med maten: “Är det inte tråkigt att aldrig något gott?” (läs: socker)
Tråkigt? Jag sitter inte direkt hemma och är uttråkad på grund av uteblivet sockerbegär. Men samma sak där, jag tar inte ens diskussionen.

Så jag tar den nu istället. För er som antagligen inte ens behöver höra det.

Här kommer 3 tips på hur man får tid att träna:
– Prioritera tid: Om man lägger sig en timma tidigare orkar man i regel gå upp en timma tidigare. Man går då och tränar.

– TV:n. Antagligen den största tidsboven tillsammans med telefoner och datorer. Skippa de där två timmarna framför tv:n varje kväll. Iväg och träna istället.

– Låt din sambo/man/fru utöva sina hobbys på regular basis. På så sätt undviker ni gnäll om vem som är borta mest. Har man barn och ingen som tar hand om dem när man är borta finns det massa bra tränings-appar. Mer om dem i veckan.

Kör hårt! Tid finns. Alltid.

Igår klarade jag 2 chins i rad. Dvs pull ups med handflatorna ifrån mig. Mycket jobbigare än vanliga. Det hade aldrig hänt om jag prioriterade annorlunda. TV:n ger tyvärr inte samma effekt. Jag säger inte att man tvunget måste träna hela tiden. Men ursäkten att tiden inte finns köper jag inte.

 

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Rebecca 18 juli, 2013 - 08:26

Jag tar på mig “idioten som alltid ska rätta”-rollen. Chins är med handflatorna mot kroppen. Det du gör där är pullups (som är myyyycket svårare än chins 😉

Svara
Cecilia Folkesson 18 juli, 2013 - 11:03

detta är ju ett kapitel för sig 😉
“Grofven” säger såhär: USA säger så. Vi säger att chins är handflator bort från dig (pronerade) och pullups handflator mot dig (supinerade). Mycket rörigt

Svara
Tina 23 juli, 2013 - 14:53

Helt ratt Cecilia! bara sverige som har vant pa det av nagon konstig anledning!

Svara
Petra 18 juli, 2013 - 09:11

Jag får också denna fråga lite då och då, trots att jag bara tränar 3 ggr/vecka. Jag väljer lätt bort tv:n på kvällarna för ett pass på gymmet eller en pw!

Svara
Cecilia Folkesson 18 juli, 2013 - 11:00

Eller hur?! bra jobbat!!

Svara
Melissa Spania 18 juli, 2013 - 10:26

Veldig bra sagt!
Thumbs up!

Svara
Cecilia Folkesson 18 juli, 2013 - 11:00

Tack 😉

Svara
sara 18 juli, 2013 - 10:43

Jag får ofta den frågan också. Nu under våran semester så smyger jag upp tidigt innan karln och barn vaknar och hinner hem från gym/kondition runt sjön innan de vaknar 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 18 juli, 2013 - 11:01

jag också 🙂 Härligt!

Svara
Olsson 18 juli, 2013 - 13:08

Vi har byggt, eller håller på lite fortfarande med, att bygga vår egen box i trädgården 😉 Väldigt praktiskt att ha det hemma. Sedan tidigare har vi ett gym i källaren med bänkar, vikter och sånt, men utegymmet öppnar upp lite fler möjligheter för lyft, chins o s v samt att bjuda in kompisar på regelrätta pass. Vi bor nära flera fina naturvårdsområden så vi kombinerar med löpning och mountainbike. Man får göra sitt bästa för att få in det man vill ha i sitt liv och försöka undvika att falla in i vardagsstånk och gnäll. 🙂 Ha en skön dag och grattis till dina pull-ups!

Svara
Cecilia Folkesson 20 juli, 2013 - 22:14

Tack så mycket 🙂

Låter ju helt fantastiskt!

Svara
Annika 18 juli, 2013 - 13:34

Precis så är det! Och samma tänk när det gäller att spendera tid med barnen, dvs hämta tidigt på förskolan. Tid finns alltid, bara man vill får man till det.

Svara
Cecilia Folkesson 20 juli, 2013 - 22:14

Amen till det 🙂

Svara
Birgit 18 juli, 2013 - 17:49

Visst är det intressant att “folk” ens kommenterar det? Det är inte särskilt många som kommenterar “hur hinner du se så mkt på TV?” Det handlar ju om att prioritera och komma igång, framförallt, när man gjort det, så rullar det mest bara på och träning ger iaf mig energi till annat! Inte för att jag är någon inbiten LCHF-fantast, men visst är det konstigt att “vi” alltid menar nåt sockeraktigt när vi pratar om “något gott”? Det finns väl annat som är gott!

Svara
Cecilia Folkesson 20 juli, 2013 - 22:17

Visst är det konstigt. Tänk om jag skulle ha synpunkter på att någon åt en bulle eller satt och spelade candy crush på telefonen 😉
Och socker är inte gott så länge man inte är beroende.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More