Dagens lunch: sallad med grönkål (och massa annat gött)
Visste du att:
…grönkålen innehåller fyra gånger mer betakaroten än och betydligt mer av tex vitaminerna C och K än spenat? Grönkålen är rik på protein och innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver. Innehållet av kalcium (per viktenhet) är större än hos mjölk, och vi tar upp kalken från grönkålen lättare än från mjölk. Grönkålen innehåller 45 olika flavonoider som fungerar anti-inflammatoriskt och är samtidigt fullproppad med antioxidanter.
Så ät mer grönkål!
5 kommentarer
Jag ÄLSKAR grönkål, och brukar använda det i många olika grytor. Vet du om näringsämnena försvinner (förminskas radikalt) när den kokas?
Inte säker på det… men det gäller väl grönsaker generellt, så det stämmer säkert.
Jag kör med fryst hackad grönkål. Kanske inte lika bra som färsk, men väldigt smidigt. Lägger ett par bitar över maten i lunchlådan innan jag värmer den 🙂
Smart!
Inte säker på det