sallad med grönkål

Ät mer grönkål!

av Cecilia Folkesson

Dagens lunch: sallad med grönkål (och massa annat gött)

Visste du att:
…grönkålen innehåller fyra gånger mer betakaroten än och betydligt mer av tex vitaminerna C och K än spenat? Grönkålen är rik på protein och innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver. Innehållet av kalcium (per viktenhet) är större än hos mjölk, och vi tar upp kalken från grönkålen lättare än från mjölk. Grönkålen innehåller 45 olika flavonoider som fungerar anti-inflammatoriskt och är samtidigt fullproppad med antioxidanter.

Så ät mer grönkål!

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Charlotte 15 september, 2015 - 15:59

Jag ÄLSKAR grönkål, och brukar använda det i många olika grytor. Vet du om näringsämnena försvinner (förminskas radikalt) när den kokas?

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2015 - 20:23

Inte säker på det… men det gäller väl grönsaker generellt, så det stämmer säkert.

Svara
Ekofilosophie 15 september, 2015 - 18:48

Jag kör med fryst hackad grönkål. Kanske inte lika bra som färsk, men väldigt smidigt. Lägger ett par bitar över maten i lunchlådan innan jag värmer den 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 15 september, 2015 - 20:23

Smart!

Svara
Angelamall Se 16 september, 2015 - 07:34

Inte säker på det

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More