ägg och bacon muffins

Ägg till frukost – Inte så tråkigt som det låter!

av Cecilia Folkesson

Det här med frukost brukar vara det största dilemmat för de som väljer att börja äta hälsosammare. Och mitt tips är nästan alltid det samma: Ägg.

Ägg är ett superbra livsmedel. Mjölkfritt och glutenfritt och innehåller alla vitaminer utom C-vitamin. Väljer man dessutom ekologiska ägg blir frukosten ännu bättre!

Och ägg behöver ju inte betyda ett överkokt kallt ägg med skalrester som krasar mellan tänderna. Det finns så mycket bra frukostar att göra på ägg. Här kommer mina bästa äggfrukostar (som passar lika bra som mellanmål, lunch eller middag!

 

6 äggfrukostar to die for!

 

matiga äggmuffins

Äggmuffins går både snabbt att göra och kan varieras i oändlighet. Ett utmärkt sätt att rensa kylskåpet på. Ta det du har hemma eller testa någon av fyllningarna i receptet. Dessa går bra att göra helt mjölkfria eller så river man i ost om man vill ha dem lite mer matiga och mättande.

Recept: Äggmuffins

 

 

kokosgröt paleo lchf

Vill man variera äggen, gör kokosgröt! Denna gröt är gjord på ägg, kokosmjöl och kokosgrädde/kokosmjölk. Mättande, lite sötare och supergott! Tar bara några minuter att göra.

Recept: Kokosgröt

 

 

öppen omelett grönsaker

Öppen omelett med grönsaker tar lite längre tid att göra än en vanlig omelett där man slänger i allt samtidigt som man äggen. Men ett bra tips om man har tröttnat på sina gamla favoriter! Även detta är ett bra kylskåpsrensar-tips! Ta det du har hemma.

Recept: Öppen omelett

 

 

En klockren kombo! Äggomelett med basilika, tomater och smulad fetaost.

 

 

bacon och äggKlassikern ägg och bacon! Jag gör mina bacon i ugnen för att slippa allt matos. Ugnsstekt (eller vanligt stekt) bacon är perfekt att ha i kylskåpet.

Recept: Ugnsstekt bacon

 

 

ägg och bacon muffins

Bacon & Ägg-muffins. Dessa är perfekta att göra många av och ha i kylskåpet under veckan. Värm upp dem innan servering eller ät kalla.

Recept: Bacon & Äggmuffins

 

 

→ Här hittar du fler nyttiga frukostar!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Johan Sandin 16 januari, 2018 - 18:24

Grymt snygg och välordnad blogg du har ! Du inspirerar !

Svara
Cecilia Folkesson 20 januari, 2018 - 11:27

Kul att höra! Tack 🙂

Svara
arno 13 mars, 2024 - 22:47

jag är arno, bra blogg mitt namn

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More