hälsosammare liv

5 enkla tips för ett hälsosammare liv

av Cecilia Folkesson

När semestern är över brukar många av oss tänka lite extra på hälsan. Man har kanske ätit lite väl mycket glass under dessa veckor, druckit några glas vin för mycket och inte rört på sig lika ofta som man hade planerat.

Känner du att det är dags för lite mer hälsosamma vanor? Här kommer 5 tips på saker man enkelt kan ändra i sina vardagsrutiner för en hälsosammare vardag och ett mer hälsosamt liv!

 

Rumstempererat vatten

Drick mer vatten och försök dra ner på kaffet. 6 koppar kaffe om dagen och 1 glas vatten till lunch är ingen hit. Ha med en vattenflaska till jobbet/skolan/dit du ska och fyll på den under dagen. Och tänk på att inte dricka kallt, utan rumstempererat vatten. Att dricka iskallt vatten, speciellt tillsammans med mat innebär mer arbete för matsmältningsprocessen.

 

Vardagsmotion

Alltså detta med vardagsmotion… Jag tyckte det var helt menlöst innan. Tills jag började läsa på om vad som händer med både hjärnan och kroppen när man tar den där morgonpromenaden eller joggingturen på kvällen! Testa en vecka, du kommer garanterat märka skillnad!

Läs tidigare inlägg om motion och stress

 

Gå på toa rätt

Fler än man tror har problem med magen, speciellt vid toalettbesöken. Men det finns ett superenkelt sätt att få nummer två att funka som det ska! Eller i alla fall betydligt bättre. Skaffa en pall och ha jämte toan. Ni med småbarn har säkert redan en stående hemma.

När man får upp fötterna hamnar man naturligt i en hukande position. Den ställning vi är skapta för och som är den naturliga positionen för nummer två. Man kan då slippa både tarmproblem, förstoppning och extra tryck på tarmen som kan resultera i till exempel hemorrojder.

Läs tidigare inlägg om squatpoistionen

 

Skippa mejeriprodukterna

Testa att skippa mejeriprodukter helt ett tag, eller dra ner på dem i alla fall. Även om man tycker att magen tål mejeriprodukter som mjölk, ost, såser och yoghurt kommer du bli chockad över hur mycket bättre din mage kommer må utan! Testa, det är värt!

 

Menskopp

Menskopp är något som alla unga tjejer borde få hemskickat i brevlådan. Och alla andra borde byta bort giftiga tamponger och bindor med en gång och skaffa en av dessa!

Tamponger absorberar vätskor som är viktiga för underlivet. Menskoppen samlar istället upp och förhindrar på så sätt torrhet och irritation. Och den är perfekt när man tränar och badar. Du kan bada och simma hur mycket du vill utan att behöva springa och byta tampong. Dessutom ett bra miljöval! En menskopp kan användas upp till 10 år. Du hittar dem här [Annonslänk]

Läs tidigare inlägg om menskoppen här

 

 

2 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Mia 22 september, 2018 - 14:55

Värt att veta om menskopp är att den inte går att använda för dig med framfall. Använde menskopp förut men efter min andra förlossning funkar det inte längre. Kan inte se att den informationen finns någonstans på sidan där en beställer.

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 16:33

Tack för tips! Det hade jag ingen koll på.

/ Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More