Ekologiska-natpasar
gruvkorv

– Annonssamarbete med Gröna gårdar – 

 

 

Gruvkorv är en superspännande nyhet från Gröna gårdar!

Gruvkorven, som liknar falukorv, är svensk och ekologisk och innehåller inga konstiga och onödiga tillsatser utan endast:
Griskött, nötkött, vatten, salt, lök, citron och kryddor. Köttmängd: 87%.

Gruvkorven finns att beställa här

 

Nitrirfritt – Såklart!

Anledningen att denna korv heter “Gruvkorv” och inte falukorv är att denna typ av korv endast får heta Falukorv om den innehåller nitrit, vilket man aldrig hittar hittar i Gröna gårdars produkter.

Läs mer: Därför är nitrit helt onödigt!

Du kan använda Gruvkorven precis som du använder vanlig falukorv. Stekt, ugnsbakad eller i panna – som detta recept. Ett bättre alternativ till barnen!

 

 

gruvkorv

 

Gruvkorvspanna med nitritfri Gruvkorv

1 gruvkorv
1-2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
Smör/olja att steka i
Grönkål
Cocktailtomater
1 förp. limabönor
1 skvätt äppelcidervinäger
Salt + nymald svartpeppar

 

Senapssås

2 dl creme fraiche eller liknande
2-3 msk stark senap
Salt & nymald svartpeppar

 

Serveringstips:

– Svartris
– Quinoa
– Mathavre

 

gruvkorv

Gör så här:

  1. Koka svartris, quinoa eller mathavre.
  2. Skölj och sila bönorna. (Du kan använda de bönor du gillar/har hemma.)
  3. Skär Gruvkorven i  bitar och stek i smör eller olja tills de fått lite färg. Ta ur korven ur stekpannan.
  4. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör/olja, i med grönkålen och slå på en skvätt äppelcidervinäger. Stek tills kålen blivit mjuk.
  5. I med korven, tomater och bönor i stekpannan, stek tills allt blivit varmt.
  6. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Rör ihop senapssåsen.

 


Fler recept med kött från Gröna Gårdar

Köttbullar i tomatsås
Asiatisk biffsallad
Kryddig gryta
Miniburgare med avokado
Flankstek med ananassalsa
Lammfärsjärpar med mynta och fetaost
Lammgryta med quinoa
Barnvänlig gulaschsoppa
Köttbullar med vitkålsmos

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*