”kokosnötsskålar”
nicecream med mango

– Innehåller annonslänkar –

 

Glassäsongen är här! Vår favorit är att göra egen glass hemma. Då kan man äta betydligt fler glassar i veckan än om man köper glass full med tillsatt socker och syntetiska ämnen.

 

Vad är nicecream?

Nicecream är glass som oftast är gjord på fryst banan som bas. Den frysta bananen gör att glassen blir krämig, ungefär som vanlig glass. Om man av någon anledning inte vill använda banan går det även bra att använda fryst mango som bas. Sen väljer man de frukter och bär man gillar eller redan har hemma. Och det bästa av allt – du behöver ingen mer sötning!

Men banan tycker jag både blir bättre och är ett smart val då man ofta hittar bra priser på ekologiska lite brunfläckiga bananer i butiken. Ju mognare bananer – desto sötare glass!

 

Tips på smaksättning (banan som bas)

 

Så gör du nicecream

Se till att alltid ha ett påse skivade bananer i frysen. Jag brukar använda matberedare, men en stark blender eller stavmixer fungerar också bra.

Mixa frysta bananer och fryst frukt eller bär. Jag brukar köra 50/50 eller lite mer banan. Är det svårt att få ihop till en glassig konsistens, tillsätt lite vätska eller låt frukt/bär tina något innan du mixar.

 

nicecream med mango

 

Nicecream med mango och passionsfrukt

1 del fryst banan
1 del fryst mango
Färsk passionsfrukt

 

nicecream med mango

– Mixa banan och mango till en krämig/”glassig” konsistens.
– Rör i passionsfrukten innan servering.

 

Servera din nicecream extra lyxigt!

Både kokosnötsskålar och skedar hittar du i min shop:
Kokosnötsskålar – Mini
Palmsked – Kort

 

Total
8
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*