”kokosnötsskålar”
Kokosjulgröt med apelsin och kardemumma

– Innehåller annonslänkar –

 

Detta recept blev verkligen en favorit bland barnen! En risgrynsgröt gjord på kokosgrädde med apelsiner med kardemummakärnor. Gör apelsinerna först så de får dra åt sig av smaken från kardemumman.

Man kan även byta ut risgrynen mot chiafrön om man vill! Kolla detta recept.

 

Kokosjulgröt med apelsin och kardemumma

Risgrynsgröt med kokosgrädde

2 dl risgryn/grötris
4 dl vatten
2 dl kokosgrädde + ca 2 dl vatten
kanelstänger ceylonkanel
1 nypa vaniljpulver

– Koka upprisgryn med 4 dl vatten och låt koka under lock på  låg värme i ca 10 minuter.
– Blanda i kokosgrädde (jag använder Santa Maria Extra creamy coconut milk på tetra) och vatten, 2 kanelstänger och 1 nypa vaniljpulver.
– Låt gröten puttra på låg värme i ca 30 minuter, rör om flera gånger under tiden. Blir gröten för tjock – tillsätt lite mer vatten. 

 

risgrynsgröt kokosgrädde kardemumma-apelsin Kokosjulgröt

 

Kardemumma-apelsiner

2-3 apelsiner
Saften från apelsinerna
Kardemummakärnor
1 msk sötning tex. björksocker eller agavesirap (kan uteslutas)

– Filéa apelsinerna och lägg dem i en skål.
– Pressa över juicen från apelsinerna och blanda ihop med kardemummakärnor och ev. sötning.
– Ställ in i kylskåp, gärna i några timmar.

Varva kyld gröt med apelsinerna – servera!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Total
230
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

1 kommentar

  1. Låter ljuvligt, ska testa i veckan! Ett tips är att byta riset mot hälften Chia, hälften kokt bovete, så känns konsistensen väldigt lik risgrynsgröt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*