”kokosnötsskålar”
chiapudding pepparkaka

Betyget jag fick från barnen på detta: Det smakar som pepparkaka och JÄTTEGOTT!

Detta recept är nytt för i jul och det kommer förmodligen göras många gånger innan tomten hinner komma! Det är faktiskt ett väldigt bra alternativ till risgrynsgröten.

 

chiapudding pepparkaka

 

Chiapudding med pepparkaka

(2 portioner)

2 msk chiafrön[annonslänk] 2 dl kokogrädde
1-2 tsk pepparkakskrydda
2-3 färska dadlar
1 skvätt vaniljextrakt [annonslänk] 1 liten nypa salt

 

chiapudding med pepparkaka

Gör så här:

– Kärna ur dadlarna och finhacka eller klipp i små bitar.
– Rör ihop chiafrön med kokosgrädden (jag använder Santa Maria Extra creamy coconutmilk i tetra), och blanda ihop alla ingredienser. Vill du ha mer smak av pepparkaka, dubbla bara pepparkakskryddan.

– Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter, rör om då och då för att kolla konsistensen. Späd med nötmjölk eller vatten om chiapuddingen känns för tjock.
– Servera med fikon, mandlar och kanel.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Total
311
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*