”kokosnötsskålar”
chiapudding pepparkaka

Betyget jag fick från barnen på detta: Det smakar som pepparkaka och JÄTTEGOTT!

Detta recept är nytt för i jul och det kommer förmodligen göras många gånger innan tomten hinner komma! Det är faktiskt ett väldigt bra alternativ till risgrynsgröten.

 

chiapudding pepparkaka

 

Chiapudding med pepparkaka

(2 portioner)

2 msk chiafrön[annonslänk] 2 dl kokogrädde
1-2 tsk pepparkakskrydda
2-3 färska dadlar
1 skvätt vaniljextrakt [annonslänk] 1 liten nypa salt

 

chiapudding med pepparkaka

Gör så här:

– Kärna ur dadlarna och finhacka eller klipp i små bitar.
– Rör ihop chiafrön med kokosgrädden (jag använder Santa Maria Extra creamy coconutmilk i tetra), och blanda ihop alla ingredienser. Vill du ha mer smak av pepparkaka, dubbla bara pepparkakskryddan.

– Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter, rör om då och då för att kolla konsistensen. Späd med nötmjölk eller vatten om chiapuddingen känns för tjock.
– Servera med fikon, mandlar och kanel.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Total
69
Shares

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close