kokoskaffe kokosolja

Kokoskaffe: Kaffe med kokosolja

av Cecilia Folkesson

Ingen har väl missat mediernas senaste smutskastning av kokosoljan? Hoppas ingen tror på det. Kokosolja är en fantastiskt fettkälla, speciellt om du vill dra ner på mejeriprodukter, men även annars också. Kokosoljan främjar HDL som är det goda kolesterolet. Det man inte vill ha är ett högt värde av LDL, det onda kolesterolet. Och det får vi genom att äta socker, stärkelse, snabba kolhydrater och halvfabrikat. För mer fakta, läs hur DR Hyman förklarar.

 

Välj rätt kokosolja

Tänk på att välja en kallpressade kokosolja och absolut inte den i silverpaket som är allt annat än naturlig. Du hittar många bra kokosoljor här [annonslänk]

Tycker man inte om smaken på kokosoljan finns även kokosolja utan smak. Denna är upphettad och därmed inte lika nyttig som den kallpressade, men det är fortfarande en bra fettkälla.

 

Min favorit: Kokoskaffe

Så strunta i falska rön om att kokosolja är livsfarligt och börja dagen med en kokoskaffe! Krydda med kardemumma och vanilj. En enkel, god, mättande och nyttig frukost:

Du behöver:
1 kopp kaffe
2 msk kokosolja
Kardemumma och vaniljpulver

Viktigast är att mixa ihop kaffet med oljan. Om man bara rör i kokosolja får man inte den krämiga konsistensen och latteliknande färg utan oljan lägger sig som ett skikt ovanpå kaffet. Jag brukar köra med stavmixer eller direkt i blender. 

Nu tycker säkert många: Men detta kan ju inte kallas frukost. Om limpmackor med kemiskt framställt lättmargarin kan kallas frukost, då kan kokoskaffe kallas frukost alla dagar i veckan! Denna frukost håller dessutom ditt blodsocker stabilt till skillnad från ovanstående “frukost”.

 

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Nisse Hult 27 juni, 2017 - 20:42

Hejsan
Blanda i ett ägg också i ditt kokosoljekaffe så kommer ännu en variant som är värt att testa.

Svara
Cecilia Folkesson 28 juni, 2017 - 08:07

Halloj!
Det är en gym mix 🙂

// Cecilia

Svara
Rebecca 30 juni, 2017 - 22:27

Superbra men 2 msk kokosolja på en gång kan vara livsfarligt för den som testar första gången. Bäst att ha nära till toaletten då, om du förstår vad jag menar 😉 Vore kanske bra att tipsa om att börja med mindre mängd och se hur magen reagerar.

Svara
Cecilia Folkesson 2 juli, 2017 - 09:26

Bra poäng där 🙂
Hälsningar Cecilia

Svara
Sara 6 juli, 2017 - 06:55

Hej!
Jag har testat kokoskaffe några gånger sedan jag såg detta inlägg och tycker att det är supergott! Tack! Kanske en dum fråga men om jag vill dricka en islatte, går denna latte att kyla utan att kokosoljan klumpar ihop sig igen?

Svara
Elouise 2 oktober, 2018 - 15:05

Jag har prövat detta recept två gånger nu, super gott, men jag får en sjuk magkramp och får lägga mig ner på marken och vänta på att det ska gå över (ca 30 min). Vad kan det bero på?

Svara
Cecilia Folkesson 3 oktober, 2018 - 09:23

Hel Eloise,
Vet inte vad det kan bero på.. Men lyssna på kroppen och skippa 🙂

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More