Ekologiska-natpasar
bananpannkaka i ugnen

Bananpannkaka i ugnen – ett supersmidigt mellanmål om man vill undvika gluten och mejerier är bananpannkaka. På senaste har jag stekt, och stekt, och stekt. Och stekt. Barnen älskar bananpannkakorna och jag är glad att brödkontot minskar drastiskt.

Det enda jobbiga med bananpannkakorna är just det här med stekningen. Det tar tid och blir massa matos. Så nu gör jag dem i ugnen istället. Ännu smidigare än tidigare!

bananpannkaka i ugn

Bananpannkaka i ugnen

1 mogen/övermogen banan
4 ägg
2 msk  kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 nypa vaniljpulver

Sätt ugnen på ca 200°C. Stavmixa alla ingredienser. Lägg baklåtspapper i en ugnsform. Häll i smeten i formen och sätt in i ugnen tills pannkakan har stelnat (ca 10-15 minuter). Servera med hallonsylt.

 

TIPS! Stavmixa eller kör i blendern på kvällen och ställ i kylen. Förbered formen. På morgonen är det bara att sätta på ugnen och in med formen. Perfekt för stressade småbarnsföräldrar eller morgontrötta.

 

9 kommentarer

  1. Ungefär hur många portioner är det räknat på? En? Fyra? Måste prova receptet någon gång i veckan. Finns inget värre än att grädda pannkakor som är så tidskrävande!

  2. Åh så bra! Jag steker och steker också. Dock gillar jag inte smaken av kokosmjöl så mycket, så jag kör med teffmjöl (och kanske lite mandelmjöl också) och kryddar med kardemumma istället för vaniljpulver. Även gott kalla med smör och ost på :-).

  3. Hej! Jag har precis ögnat igenom din blogg och blir så himla inspirerad! Jag har diabetes typ 1 och måste verkligen försöka få till det med glutenfritt i vardagen och vara strikt med socker. Jag har hittat så många recept hos dig nu som verkar riktigt goda och snabba! När man är heltidssysselsatt och har två barn så krävs det ju att det går snabbt men ändå är nyttigt! Tack för superfin inspiration! Och vad roligt att du bor här i närheten, jag bor i gånghester 🙂

  4. Gott med både kardemumma och kanel i, jag tycker också att det är gott när bananerna inte är helt mosade utan i lite små bitar i. Har alltid haft bara ägg och banan, inget mjök av något slag. Ibland har jag fiberhusk i.

  5. Jag har provat att kombinera matvåfflor (matrotation.cm) med bananpannkaka och det blev en fullträff! En banan, 2 st ägg, 5 msk havremjöl (ca 40 gr), 1 tsk olja och en nypa salt, kör i våffeljärn utan extra fett. Så otroligt goda! Mums med blåbärschiasylt till!
    Nu ska jag absolut prova din variant! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*