Ekologiska-natpasar
bovetegröt med päron

Bovetegröt med päron
1/2 päron
2 msk bovetemjöl
1 msk glutenfritt havregryn
1 krm kardemumma
1 msk kokosolja

Gör såhär: Skala päronet och skär i små bitar. Koka i lite vatten tills bitarna är mjuka. Har man en liten bebis kan man stavmixa för att slippa bitar. Rör i bovetemjöl. (Hade jag haft boveteflingor hade jag skippat havregrynen, men bara bovetemjöl får en väldigt kladdig konsistens) Smaksätt med kardemumma. Späd med vatten till lagom konsistens. Häll i kokosoljan.

 

Frukt för hårda magar
Päron, kiwi, mango, plommon, aprikos, mogen/övermogen banan, vattenmelon

Frukt för lösa magar
Äpple, blåbär, morot, omogen banan 

 

6 kommentarer

  1. Läser pch gör alla bebisgrötar du bloggar om. Tack för tipsen. Hade ej päron medgud vilken god och len gröt detta var!! Sonen får prickar av köpegröten men ej av hemmagjorda grötar (även m vanlig havregryn) . tack för alla bebis tips

  2. Hej
    Underbart god gröt! Passar receptet för storkok och i sådana fall hur länge håller det i kylen?
    Hälsningar Frida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*