”kokosnötsskålar”

Sommar betyder glass. Och mycket glass betyder extremt mycket socker och annan skit. Men inte lika illa om man gör den själv. Nu kanske inte detta blev barnens favoritglass genom tiderna, men dom åt upp och frågade när dom skulle få glass nästa gång. Ett bra betyg!

 

Jordgubbsglass
2 äggulor
1,5 dl grädde
6-8 jordgubbar
Vaniljpulver

Vispa äggulor, grädde och vaniljpulver med elvisp. Rör i mosade jordgubbar och häll i glassformar. In i frysen. Klara efter några timmar!

20130608-080842.jpg

Total
2
Shares

11 kommentarer

  1. Annars kan man köra frusna jordgubbar i matberedaren tills de blivit finfördelade. Häll på grädde samtidigt som maskinen går tills konsistensen är bra. Klart.

  2. Hej Cicilia
    Jag är ny här och undrar när du skriver grädde- är det vanlig grädde du talar om då? Eller? Sylvia

  3. Gjorde ett eget stuk på denna.. Dubblade satsen på ägggulor och grädde.. vispade grädden först, sen hade jag hallon ist för jordgubbar, hällde i en kladdkaks-form så det blev som en tårta.. Supergott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close