Enklaste glassen utan socker och sötningsmedel

av Cecilia Folkesson

Sommar betyder glass. Och mycket glass betyder extremt mycket socker och annan skit. Men inte lika illa om man gör den själv. Nu kanske inte detta blev barnens favoritglass genom tiderna, men dom åt upp och frågade när dom skulle få glass nästa gång. Ett bra betyg!

 

Jordgubbsglass
2 äggulor
1,5 dl grädde
6-8 jordgubbar
Vaniljpulver

Vispa äggulor, grädde och vaniljpulver med elvisp. Rör i mosade jordgubbar och häll i glassformar. In i frysen. Klara efter några timmar!

20130608-080842.jpg

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

jon 9 juni, 2013 - 00:38

Annars kan man köra frusna jordgubbar i matberedaren tills de blivit finfördelade. Häll på grädde samtidigt som maskinen går tills konsistensen är bra. Klart.

Svara
Emma K 9 juni, 2013 - 17:13

Det här ska jag prova med kung Markattas lakritspulver! Kan bli hur gott som helst!

Svara
anna 28 maj, 2014 - 14:25

Hej
Ska man vispa tills grädden blir hård?

Mvh Anna

Svara
Cecilia Folkesson 28 maj, 2014 - 15:53

Jag vispade tills krämigt 🙂

Svara
Sylvia Edh Larsson 14 juli, 2014 - 21:34

Hej Cicilia
Jag är ny här och undrar när du skriver grädde- är det vanlig grädde du talar om då? Eller? Sylvia

Svara
Cecilia Folkesson 15 juli, 2014 - 11:48

Hej Sylvia!
Står det bara grädde är det 40% vispgrädde 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Jonna Lindegårdh Molnar 2 juli, 2023 - 19:51

Jag trodde att alla recept här var fria från mjölkprotein?
Ngn som provat med ett alternativ?

Svara
Linn 24 juli, 2014 - 19:53

Hvor mange blir det?

Svara
Cecilia Folkesson 25 juli, 2014 - 11:46

Hej Linn!
så länge sed jag gjorde, men har för mig att det blev 4 eller 6 st.

// Cecilia

Svara
Ekofilosophie 5 april, 2015 - 19:40

Det ska jag testa 🙂

Svara
Sandra 25 juni, 2018 - 22:30

Gjorde ett eget stuk på denna.. Dubblade satsen på ägggulor och grädde.. vispade grädden först, sen hade jag hallon ist för jordgubbar, hällde i en kladdkaks-form så det blev som en tårta.. Supergott

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2018 - 03:05

Åh, lät supergott!! Tack för tips 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More