Sommar betyder glass. Och mycket glass betyder extremt mycket socker och annan skit. Men inte lika illa om man gör den själv. Nu kanske inte detta blev barnens favoritglass genom tiderna, men dom åt upp och frågade när dom skulle få glass nästa gång. Ett bra betyg!
Jordgubbsglass
2 äggulor
1,5 dl grädde
6-8 jordgubbar
Vaniljpulver
Vispa äggulor, grädde och vaniljpulver med elvisp. Rör i mosade jordgubbar och häll i glassformar. In i frysen. Klara efter några timmar!
12 kommentarer
Annars kan man köra frusna jordgubbar i matberedaren tills de blivit finfördelade. Häll på grädde samtidigt som maskinen går tills konsistensen är bra. Klart.
Det här ska jag prova med kung Markattas lakritspulver! Kan bli hur gott som helst!
Hej
Ska man vispa tills grädden blir hård?
Mvh Anna
Jag vispade tills krämigt 🙂
Hej Cicilia
Jag är ny här och undrar när du skriver grädde- är det vanlig grädde du talar om då? Eller? Sylvia
Hej Sylvia!
Står det bara grädde är det 40% vispgrädde 🙂
Hälsningar Cecilia
Jag trodde att alla recept här var fria från mjölkprotein?
Ngn som provat med ett alternativ?
Hvor mange blir det?
Hej Linn!
så länge sed jag gjorde, men har för mig att det blev 4 eller 6 st.
// Cecilia
Det ska jag testa 🙂
Gjorde ett eget stuk på denna.. Dubblade satsen på ägggulor och grädde.. vispade grädden först, sen hade jag hallon ist för jordgubbar, hällde i en kladdkaks-form så det blev som en tårta.. Supergott
Åh, lät supergott!! Tack för tips 🙂
// Cecilia