Gjorde en gammal omelettfavorit till lunch, helt utan mejerier.

Mejerifri grönsaksomelett
– 4 ägg
– En skvätt vatten
– Himalayasalt
– En skvätt vinäger
– Peppar
– Massa färsk, storbladig persilja
– Valfria grönsaker

Gör såhär: Vispa ihop ägg, vatten, salt  och peppar i en skål. Stek grönsakerna i lite fett och häll på en skvätt vinäger och hackad persilja. Häll på äggen.

Jag brukar göra klart omeletten i ugnen, ca 200°C tills ägget stelnat. Då slipper man bränd botten, löst ägg, eller trixet att vända den.

Enjoy!

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close