Samma innehåll, men ändå inte. Blue Dragons kokosgrädde (den vänstra) innehåller både E466 och E471. Santa Marias kokosgrädde (den högra) innehåller bara kokos och vatten. Mycket bättre!
Här hittar du allt från recept på nyttig och glutenfri mat för hela familjen
till inspiration inom naturlig skönhet, hälsa och träning.
Jag som skriver heter Cecilia Folkesson, är utbildad kostrådgivare och
mamma till 3 småkillar. Brinner för ekologiskt, naturlig mat, barfotalöpning
och resor.
Hej Cecilia. Jag har köpt Santa Marias kokosgrädde flera ggr nu men går inte till det…att få den att bli en fluffig grädde alltså. Hur mycket jag än vispar, har den kallt i en vecka i kylen, har den i frysen, har den varmt….Däremot funkar Blue Dragons vid 10 ggr av 10. Den har sin tjocka klump man gröper ut och vispar och vips så har man hur mycket fluffig grädde som helst. Vill ju hålla mig till bra saker, men det blir dyrt att slänga tetror om man inte vill använda kokosgrädde som rinnande i kaffe utan på en tårta eller som glassgrund. Hur gör du?
Ehhm. Är jag den enda som reagerar på att inlägget visar två olika produkter? Det ena är mycket riktigt en grädd produkt men den andra är ju en mjölk produkt. De var aldrig tänkta att jämföras i mitt tycke då de har olika användningsområden.
7 kommentarer
Sen så är Santa Marias billigare också 😉
Bara fördelar!
Hej Cecilia. Jag har köpt Santa Marias kokosgrädde flera ggr nu men går inte till det…att få den att bli en fluffig grädde alltså. Hur mycket jag än vispar, har den kallt i en vecka i kylen, har den i frysen, har den varmt….Däremot funkar Blue Dragons vid 10 ggr av 10. Den har sin tjocka klump man gröper ut och vispar och vips så har man hur mycket fluffig grädde som helst. Vill ju hålla mig till bra saker, men det blir dyrt att slänga tetror om man inte vill använda kokosgrädde som rinnande i kaffe utan på en tårta eller som glassgrund. Hur gör du?
Bättre att göra sin egen med ekologisk kokos och man kan styra krämighet väldigt enkelt.
Hur?!? Berätta!
Ehhm. Är jag den enda som reagerar på att inlägget visar två olika produkter? Det ena är mycket riktigt en grädd produkt men den andra är ju en mjölk produkt. De var aldrig tänkta att jämföras i mitt tycke då de har olika användningsområden.
Hej Stefan,
Håller inte riktigt med dig då båda är krämiga. De upplevs lika även om de har olika namn. Därför tycker jag absolut de kan jämföras.
// Cecilia