Reklam för HUJ
Sugen på något riktigt gott i helgen? Då har du hittat rätt!
Sötpotatis är verkligen en av mina favoriter och att riva ner dem och steka krispiga sötpotatisrårakor och toppa med massa gott – det är magiskt! (Se recept längre ner.)
Jag har bland annat toppat dessa med HUJ Creamy Cashew Vitlök – en växtbaserad färskost som även funkar superbra i matlagning. HUJ Creamy Cashew är baserad på svenska vita bönor och Fairtrade-märkta cashewnötter och är tillverkad i Alingsås.
En riktigt bra produkt som inte bara passar dig som väljer växtbaserat utan även dig som uppskattar hälsosamma och goda produkter.
Hos HUJ hittar du fler spännande recept!
Veganska sötpotatisrårakor
(ca 2 port.)
- 2 dl riven sötpotatis
- 2 dl riven mjölig potatis
- 1 msk potatismjöl
- 0,5 tsk salt
- Svartpeppar och chiliflakes efter smak
- Olja att steka i
Tips: Använd gärna smak- och doftfri kokosolja att steka i. Den tål höga temperaturer och har ingen smak.
Gör såhär:
- Riv sötpotatis och potatis grovt.
- Blanda ihop i en skål tillsammans med potatismjöl och kryddor.
- Låt stå i ca 20 minuter.
- Krama ur lite av vätskan och forma små runda, ganska platta rårakor och stek i olja tills de fått fin färg och potatisen mjuknat.
- Lägg upp på plåt eller fat och toppa med dina favoriter. Se min topping längre ner.
Min topping:
- Svarta bönor
- Picklad rödlök
- Hackad tomat
- Majs
- HUJ Creamy Cashew Vitlök
- Mosad avokado
- Chili
- Färsk koriander
HUJ Creamy Cashew
Alla produkter från HUJ är fria från gluten, soja och konserveringsmedel och är 100% växtbaserade!
Creamy Cashew finns i fyra smaker – Naturell, Örter, Vitlök och Paprika & Chili.
Du hittar HUJs produkter i vegokylen.
Tips! Testa Creamy Cashew Naturell till topping på morotskaka.