Vegansk Magnum salted caramel

Vegansk Magnum Salted Caramel

av Cecilia Folkesson

 

Vegansk Magnum Salted Caramel – förmodligen den godaste glassen i sommar!

Denna veganska glass kan du även frysa in i en form och göra kulor. Du kan smaksätta den med allt från mosade jordgubbar till blåbär, kakao eller lakritspulver.

 

 

Vegansk Magnum Salted Caramel

Vegansk Magnum salted caramel

 

Glassen

Gör så här:
– Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i ca 6 timmar.
– Kärna ur dadlarna.
– Sila och skölj cashewnötterna och kör i blender eller matberedare med resten av ingredienserna.
– Mixa till en jämn smet.
– Häll upp i formar eller gör kulglass.
– Swirla/blanda i salted caramel-såsen. (Se recept längre ner)
– In i frysen.

 

 

Salted caramel

  • 8 färska mjuka dadlar
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 skvätt vatten

Gör så här:
– Mixa till en jämn krämig konsistens. (Jag använde den lilla delen som brukar följa med stavmixern)
– Doppa i mörk choklad – toppa med flingsalt.

 

Vegansk Magnum salted caramel

Jag ringlade över lite extra mörk choklad. Tänk på att toppa med saltet innan chokladen hinner stelna. Eller skippa saltet om du vill.

 

Fler recept: Alla mina recept finns här

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

1 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Johanna 31 augusti, 2021 - 12:43

Hej!
Undrar om du tror att man kan byta ut cashewnötterna mot solroskärnor ( nötallergiker) och tror du att man ska blötlägga dem isåfall?

Tack för fantastiska recept!

Johanna

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More