veckans hälsoutmaning 36

Veckans hälsoutmaning – v. 36

av Cecilia Folkesson

Nu är det äntligen dags för veckans utmaning! Ett upplägg som jag filat på under sommaren och redan satt upp utmaningar till varje vecka ända fram till jul. Och det kommer inte enbart handla om mat. Så om inte just denna utmaning passar dig kolla igen nästa söndag så hittar du en ny för kommande vecka!

Veckans hälsoutmaning presenteras även i nyhetsbrevet som kommer ut varje onsdag. Då har du ytterligare tid på dig att planera för veckan. Prenumererar du inte på mitt nyhetsbrev kan du signa upp dig här!

 

Veckans hälsoutmaning – v. 36

Skippa socker, mjöl och mjölk

Veckans utmaning går ut på att minska sötsuget och samtidigt få en gladare mage! Denna vecka skippar vi socker, mjöl (gluten) och mjölk. Försök även att undvika frukt och bär. Har du frågor gällande denna veckas utmaning – Ställ din fråga i kommentarerna.

Följ med på Instagram: @ceciliafolkesson under #veckanshälsoutmaning

 

Recept för veckans hälsoutmaning

Här hittar du tips på recept som passar under denna vecka. Alla fria från mejeriprodukter, spannmål/gluten och socker. Klicka på bilderna för att gå vidare till recepten. Du hittar som vanligt alla mina recept i mitt receptarkiv.

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

Elin 3 september, 2018 - 07:07

Hur tänker du kring vete / spannmål / gluten?
Många glutenfria produkter innehåller ju tvättad vetestärkelse & inte sällan tillsatt socker. För oss som inte har celiaki är väl glutenproteinet egentligen inte grejen att undvika utan själva vetet (och i viss mån övriga spannmål) det som kan påverka tarmhälsan negativt?

Svara
Cecilia Folkesson 3 september, 2018 - 08:35

Hej Elin!
Personligen tycker jag inget spannmål alls. Med glutenfri och ren mat menar jag hemmagjorda fröbröd framför köpta glutenfria halvfabrikat 🙂
// Cecilia

Svara
Tobbe 3 september, 2018 - 07:28

Låter som en jättespännande utmaning! Men jag har jättesvårt att hitta på frukost och mellanmål som är proteinrika, mjölkfria och kalorisnåla.

Jag följer ett kostschema som är ganska proteinrikt, så jag behöver få i mig 25 – 30 g protein på max 300 kcal till frukost, och ungefär samma till mellanmål mellan lunch och middag.

Så till frukost brukar jag äta kvarg med nötter och bär, och till mellanmål blir det ofta en vassleproteinshake med mjölk. Vassleproteinpulver är det enda pulver jag har hittat som jag tycker smakar okej…

Så några tips på vad jag kan äta i stället? Framför allt frukost tycker jag är svårt…

Svara
Cecilia Folkesson 3 september, 2018 - 08:36

Hej Tobbe,
Jag räknar aldrig kalorier så har inget bra svar tyvärr. Men ägg till frukost? Fröbröd? Men om du redan kör ett kostschema är det säkert bästa att följa det och inte blanda in massa annat 🙂 Låter som det bara skulle bli mer krångligt!
// Cecilia

Svara
Tobbe 3 september, 2018 - 09:21

Tack för svar!

Ja, ägg var väl det jag kom på också. Kör jag 2 ägg och 3 äggvitor och så lite grönsaker så får jag till en rätt bra frukost 🙂 Fröbröd blir ju mest fett, inte så mycket protein i det…

Svara
Ellen Marie 3 september, 2018 - 19:46

Hei! Får du dine små barn til å spise frøbrød? Har ei jente på 2,5 år men ser fremfor meg at hun ikke spiser det pga konsistens

Svara
Cecilia Folkesson 4 september, 2018 - 09:30

Mina barn tycker bäst om zucchinifrallorna. De är inte lika förtjusta i frö & nötbrödet 😉
// Cecilia

Svara
Pernilla törnell 4 september, 2018 - 09:51

Snälla tips på gott pålägg som kan ersätta ost. Har celiaki så jagäter redan glutenfritt, men märker att jag även mår bättre av att helt utesluta mjölkprodukter, men faller alltid på att jag älskar ost. Ammar just nu också så jag behöver få i mig mkt och bra mat. Tyvärr har lillan reagerat på om jag äter bönor varför bönröror inte heller funkar just nu…. tacksam för tips!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More