juicedetox

Juicedetox i en vecka – Så gick det

av Cecilia Folkesson

Så. Nu är jag klar med min juicedetox. Ni som följer mig på Instagram har säkert redan sett hur det har gått på instagram Stories. Men här kommer en uppdatering:

 

Juicedetox i 7 dagar – så gick det

Jag hade bestämt mig för att köra 7 dagar. Då dricker man endast färskpressad juice som är anpassad för detox och hämtas färska varje dag. Jag hämtade mina på Rawfood Café i Borås. Man dricker 8 glas juice om dagen och 2 glas vatten emellan. Alltså inget kaffe eller något annat.

 

Influensa på ingång

Redan andra dagen kände jag att något (som antagligen inte hade med juicen att göra) började hända i kroppen. Ont i skelettet, ont i halsen och allmänt seg. Förmodligen influensa på gång. Den har inte riktigt brutit ut antagligen för att jag fått i mig så mycket vatten och nyttiga grönsaker, frukter och bär. Men vad vet jag. Vi beslutade att köra 6 dagar i stället för 7 eftersom jag är lite krasslig – så idag är jag klar!

 

Hur kändes kroppen?

Dag 1 och 2 = huvudvärk from hell. Detta tror jag beror på kaffet. Jag dricker väldigt mycket kaffe i vanliga fall. Kände mig hungrig dag 1 men det började avta redan dag 2. Efter det har jag varken känt mig hungrig eller varit kaffesugen!

 

Mål med detoxen

De flesta frågor jag fått via Instagram har varit: Hur mycket går man ner i vikt? Vikten är verkligen inte anledningen till att jag valde att köra juicedetox. Men självklart kommer man gå ner i vikt. Och antal kilon varierar såklart från person till person. Jag gick ner 6 kilo under denna vecka, från 64 till 58 kg. Ska tilläga att ca 61-62 är min “normala” vikt.

Hur snabbt jag kommer gå upp dem igen (för det kommer man göra så snart man äter som man gjorde tidigare) beror på val av kost. Mitt mål med denna detox var att köra en utmaning, bli kvitt sockersug, den dåliga vanan att småäta, och få koll på mina hungerkänslor.

 

Hälsovinster

Det absolut bästa med denna vecka har varit att de gånger jag varit sugen på något har jag tänkt på mat. Grönsaker, hummus, lime och oliver har varit det jag längtat efter. Inte choklad, chips och tryffelmajonnäs som jag brukar vara sugen på. En annan sak som blivit mycket bättre är min torra hud. Inte alls torr längre pga allt vatten!

 

Vad händer nu?

Denna vecka kommer jag fokusera på att hålla mig så långt bort från socker jag kan. Jag ska försöka dricka mindre kaffe, äta så rent som möjligt och dricka mer vatten. Och jag ska försöka få till matlådor för att slippa stresshandla lunch i sista sekund! Första måltiden blev det på bilden; storbladig persilja massa hummus, grönsaker och oliver.

 

Missat veckans utmaning v36? Läs nyhetsbrevet här

 

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Sara Jonsson 2 september, 2018 - 12:03

Hej,
Vad har dina juice innehållet? Ska nämligen igång imorgon och köra 1 v detox och behöver lite tips och idéer

Svara
Cecilia Folkesson 2 september, 2018 - 19:49

hej! Det har varit olika för varje dag. Jag har varit småsjuk hela veckan så har inte varit och hämtat dem själv så ofta så har dålig koll på exakt innehåll. Men chlorella, ingefära, gröna blad, apelsin och de vitaminer jag behövt. extra c-vitamin t.ex. Dåligt svar på din fråga märker jag. Men om du googlar runt lite hittar du säkert recept 🙂
Lycka till!

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More