Idag fyller vår mellankille 7! Stort grattis vår fina Sid!
Vi började morgonen hos vänner i Varberg och det barnen får varje födelsedag: Yoghurt med strössel. En sjukt kostig (och egentligen alldeles för sockrig) tradition som jag vill minnas uppstod när vi skulle fixa födelsedagsfrukost och inte hade något annat hemma än just yoghurt. Och en burk strössel. Så klart älskar barnen detta, och med tanke på att det händer 1 gång per år och barn är det ju inte hela världen…
Nu åker vi hemåt igen genom piss-regnet och börjar planera (och städa) inför Sids födelsedagskalas!
5 Tips på bättre födelsedagsfrukostar:
Bananpannkaka i ugnen
Frukostmuffins med morot
Våfflor – Gluten/mjölkfria
Yoghurtbowls med frukt och bär
Sötpotatisplättar
3 kommentarer
Grattis i efterskott! Har letat efter mejeri- och glutenfria varianter på yoghurt men inte hittat några i butik. Har du några tips? Så svårt att få i sonen annat än smoothie på frukosten och det mättar för dåligt tycker jag. Han ratar alla mina försök att baka glutenfritt bröd(förutom dina muffinsvarianter på mandelmjöl:) ).
Hej Annelie,
kokosyoghurt är bäst, men inte alltid så lätta att hitta. Vi brukar köra på Oatly, trots att det inte är helt glutenfritt. Man räknar tydligen glutenfritt efter max av ett visst värde. glutenfritt är alltså inte 100% fritt från gluten. Det ska tydligen inte skilja så värst mycket på “oren” havre från det övre gränsvärdet för glutenfritt. Så har jag förstått det. Kan du inte föröka med ägg?
lycka till!
Hälsningar CEcilia
Tack! Då “vågar” jag testa Oatlys tills jag hittar kokosyogurt:ä med lite hemmagjord müsli:). Ägg funkar ibland och ibland inte… inte alltid lätt att behaga;). Kör ju glutenfritt pga alopecia- tack för all “inspiration”! Nu har det håret börjat komma tillbaka på vissa tidigare kala fläckar- tacksam. Håller tummarna för att det kommer på alla fläckar, hårfäste osv.
Tack igen!