Har du testat att göra quinoasallad? Quinoa är perfekt att blanda i salladen för att få den mer mättande. Quinoa är ett naturligt glutenfritt frö med massor av mineraler och vitaminer. Detta frö är en bra proteinkälla då det är ett fullvärdigt protein (innehåller alla 9 essentiella aminosyror)
Man kan jämföra quinoa med bulgur eller cous cous. Fröet smakar inte så mycket, så jag brukar smaksätta vattnet med buljong eller kryddor när jag kokar det.
Quinoa finns i tre olika sorter – vit, röd och svart och du hittar det i välsorterade mataffärer.
Quinoasallad
(4 portioner)
2 dl quinoa (jag använde vit)
1 påse ruccola
Tomater
Oliver
Sugarsnaps (ärtskidor)
Skivad färsk sparris
Färsk basilika
Fetaost
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Kall sås
2-3 dl grekisk yoghurt / creme fraiche
Rivet skal från 1 ekologisk citron
Saften från ca 1/2 citron
1/2 kruka basilika
Salt
Nymald svartpeppar
Så kokar du quinoa
(4 portioner)
2 dl quinoa
4 dl vatten
– Skölj quinoan.
– Koka upp, rör om och låt koka på svag värme under lock i 15-20 minuter.
Fler somriga sallader