”kokosnötsskålar”
Fänkålsallad citron dill

Letar du alternativ på tillbehör att bjuda på i sommar? Då tycker jag du ska testa fänkålssallad! Strimla den tunt – gärna med en mandolin. Perfekt att servera tillsammans med grillad kyckling, fisk eller halloumi.

 

Fänkålssallad

2 st fänkål
1 ekologisk citron
1 knippe färsk dill
Några msk olivolja eller rapsolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar

 

fänkålssallad med citron

 

– Hyvla fänkålen tunt. 
– Riv av det yttersta skalet på citronen med tex ett zest-järn.
– Pressa ca halva citronen över fänkålen.

– Ringla över olja och salta och peppra.
– Blanda ihop fänkålen med färsk dill och citronzest (rivet skal)

 

Tänk på:
Välj alltid ekologisk citron om du ska använda skalet i mat och dryck.

 

Fler tips på tillbehör:

Här hittar du alla mina recept på tillbehör

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*