Fänkålsallad citron dill

Fänkålssallad med citron och dill – perfekt tillbehör i sommar!

av Cecilia Folkesson

Letar du alternativ på tillbehör att bjuda på i sommar? Då tycker jag du ska testa fänkålssallad! Strimla den tunt – gärna med en mandolin. Perfekt att servera tillsammans med grillad kyckling, fisk eller halloumi.

 

Fänkålssallad

2 st fänkål
1 ekologisk citron
1 knippe färsk dill
Några msk olivolja eller rapsolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar

 

fänkålssallad med citron

 

– Hyvla fänkålen tunt. 
– Riv av det yttersta skalet på citronen med tex ett zest-järn.
– Pressa ca halva citronen över fänkålen.

– Ringla över olja och salta och peppra.
– Blanda ihop fänkålen med färsk dill och citronzest (rivet skal)

 

Tänk på:
Välj alltid ekologisk citron om du ska använda skalet i mat och dryck.

 

Fler tips på tillbehör:

Här hittar du alla mina recept på tillbehör

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More