torsk i ugn med grönsaker

Superenkel torskrygg med grönsaker i ugnen

av Cecilia Folkesson

Älskar när man slänger ihop det man har hemma och det blir grymt!! Körde allt i samma form så slapp massa disk också. Här kommer recept:

 

Torsk med grönsaker i ugn

(ca 4 portioner)
3-4 bitar torskrygg
10-15 små potatisar
3 morötter
1 knippe sparris
En näve körsbärstomater
1/2 citron
Färsk dill
Några klickar smör
Salt+peppar

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skär morötter i stavar och dela potatisen små bitar.
3. Lägg torsken i en ugnsform tillsammans morötter, potatis, sparris och tomat. 
4. Salta och peppra, klicka i smör, pressa över citronen och sist i med färsk dill.
5. Täck formen med matfolie och sätt in i ugnen i ca 30-45 minuter. Innetemperaturen på torsken ska vara ca 56° C.

 

 

Ett annat favoritrecept med torsk är detta:

torskrygg med bacon

Torskrygg med bacon och sesambroccoli

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Julia 15 maj, 2016 - 10:22

Hej!
Det här receptet såg verkligen gott ut och vi följde instruktionerna till punkt och pricka men det funkade inte alls! Efter 45 min var ingenting färdigt ännu, så vi höjde temperaturen. Efter ytterligare en halvtimme var naturligtvis fisken överkokt men grönsakerna och potatisen ännu inte helt färdiga, så vi fick äta…

Svara
Cecilia Folkesson 16 maj, 2016 - 07:40

Hej Julia!
Tråkigt att det inte funkade! Jag skar mina potatisar i små bitar. Kanske det som ställde till det 🙂

// Cecilia

Svara
Helen 16 maj, 2016 - 20:42

Använder du varmluftsugn? Ska göra denna maträtt imorgon och tänker på kommentaren att det inte fungerade för Julia…

Svara
Inger 28 oktober, 2020 - 16:17

Hej
Provade idag. Små bitar av potatisen. Efter 40 min var potatis och morötter fortfarande hårda. Fisken var 42 grader. Höjde värmen.

Svara
Anders 3 mars, 2024 - 19:11

Väldigt gott – till slut!
Samma erfarenhet som de andra. Behövde köra dubbla tiden!
Ska göra om det i framtiden, men då köra grönsakerna ensamma i ca 1 timme, sedan lägga in fisken och köra en halvtimme till.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More