Idag är det chokladbollens dag! Och man behöver inte göra chokladbollar på socker, smör och havregryn. Här kommer ett recept på nyttiga chokladbollar med avokado som bas. Avokadon gör bollarna krämiga och smakar inte alls avokado. Supergott alternativ till de traditionella, kolhydrats-stinna chokladbollarna.
Chokladbollar med avokado
1 mogen avokado
100 gram mörk choklad
2 krm vaniljpulver
1,5 msk kakao
Några matskedar kakao att rulla kulorna i
Gör så här:
1. Smält chokladen.
2. Mosa avokadon.
3. Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen.
4. Ställ i kylen ca 1 timma.
5. Rulla små bollar och rulla dem i kakao.
Jag gjorde mina ca 10 gram styck och då blev det 15 st. Förvara i kylen. Eller förvara o förvara, dessa tar slut snabbt!
5 kommentarer
Villen choklad använder du? Receptet låter supersmaskens och jag skulle gärna prova!
Hej Sara!
Finns länk till den choklad jag använder i inlägget. Du kan ta i princip vilken mörk choklad du vill. Jag gillar även anthon bergs 72%-iga 🙂
Hälsningar Cecilia
Kan man förvara dessa i frysen?
Hej Jennie,
Jag har inte testat tyvärr. Men känns spontant som det borde funka 🙂
// Cecilia