Sugen på att “fuska”!

av Cecilia Folkesson

Det här med att “fuska”.

Vad innebär fuska? Att äta socker? Att äta spannmål? Eller bara att trycka i sig så mycket skit som möjligt på kortast tid?

Jag tror det är den frågan jag får oftast;
Brukar du fuska?

Svaret på frågan: Nej. Jag fuskar aldrig. Jag vill varken låta övermänsklig eller duktig. Men jag har verkligen inget behov. Och jag har inte haft det på flera år. Anledningen är antagligen det faktum att jag aldrig fuskar.

Sockersuget är helt enkelt borta. Och jag älskar det. Jag håller mig till den kost jag vill  äta.  Inte vad min hjärna vill att jag ska äta.

För mig är fusk att äta saker jag vet att jag inte mår ultimat bra av. Tex mejerier.

Men idag hända något som inte hänt på väldigt länge. PMS och stress gjorde att jag fick ett sjukt sug att fuska. Inte just att äta socker, men att äta något jag inte borde. Sjukt…

Det slutade med att jag gick in i fiskaffären och köpte lax, algsallad och räkröra. Gött med massa mejerier i röran! Tji fick jag när den var gjord på majonnäs….

Så gick det med mitt så kallade fusk. Nu efteråt är jag väldigt nöjd.

För några år sen hade min fusk-tallrik bestått av pizza med extra mozzarella, en påse lösgodis och en förpackning Ben & Jerry´s Phish food.

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Linnéa i Colorado 31 augusti, 2013 - 00:09

Well done! När jag gjorde Whole30 försvann sötsuget helt.. tyvärr så var det inte längre sötsuget som spökade utan mer känslan av “belöning”. jag är värd en xxx.. så, gör om och gör rätt. Ska köra Paleologix på måndag.

Svara
Cecilia Folkesson 31 augusti, 2013 - 17:14

Du får belöna dig med annat 😉
Lycka till på måndag!

Svara
Annica 31 augusti, 2013 - 07:42

Jag är precis som dig. Mitt fusk är lchf-fusk. 90% lindts med mandelsmör eller green choice jordnötssmör, mejerifrihallonglass gjord på kokosgrädde, en hel påse grok eller macidemian nötter…det är fusk för mig 🙂 Haft halsont i 2 dagar och tryckte då i mig alvesta lchfglass 0,5 g kh/100g och blev skengravid direkt 🙂 Skulle aldrig få för mig att äta nåt av det socker jag åt förr…aldrig!

Svara
Cecilia Folkesson 31 augusti, 2013 - 17:14

Precis som jag 🙂

Svara
emma 31 augusti, 2013 - 08:33

Hej, jag har en följdfråga, var det så även i början? Att du aldrig “fuskade”. För jag körde 30 dagar utan socker och sen kände jag att nej jag kör på fram tills jag ska väga mig på tanitavågen. Så det blev kanske 2 veckor till, och nu efter vågen och mina fina resultat så känner jag ofta att jag är “godissugen”. Jag känner att ju längre jag klarar mig ju mindre sockersug.. men känns tungt att ha en dipp!

Svara
Cecilia Folkesson 31 augusti, 2013 - 17:13

Jag körde stiktare i början. Nu äter jag mer kolhydarter i form av bär, nätter och rotfrukter. Som svar på din fråga; aldrig fuskat. Speciellt inte i början.

Svara
Trippelmormor 31 augusti, 2013 - 10:58

Undrar……äter du parmesanost eller är all ost utesluten?

Svara
Cecilia Folkesson 31 augusti, 2013 - 17:11

Jag brukar inte äta ost, men gör det nån gång ibland och då är det typ parmesan.

Svara
KikkiSandström 2 september, 2013 - 10:28

Hahaha, så kan det gå. Men det slutade ju bra…
kikkisandstrom.se

Svara
Jenny 5 september, 2013 - 17:08

Var ligger denna fiskhandlare i Borås? Jag är sjukt sugen på algsallad? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 5 september, 2013 - 21:58

Vid Ica city knalleland 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More