brysselkål sötpotatismos

Söndagsmiddag med brysselkål

av Cecilia Folkesson

Sen jag redan förstört Rena Veckan med ett besök på Ikea blev det korv med rester, i form av sötpotatismos och brysselkål till middag.

Brysselkål är en av mina favoriter. På julen brukade jag och mina systrar bråka om brysselkålen. Jag vet inte om det var för att vi var noga med att få lika många brysselkål eller för att alla ville ha flest?

 

Visste ni att brysselkål innehåller nästan dubbelt så mycket C-vitamin som apelsin?

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Christian 25 november, 2013 - 10:33

Om du inte provat en klick smör på varma brysselkolisar. Smarrigt gott

Svara
Cecilia Folkesson 25 november, 2013 - 21:25

det var massa smör på dem, supergott!! 🙂

Svara
Camilla 25 november, 2013 - 13:11

Jag brukar koka dem för att sedan steka i ugn eller i stekpanna för att få lite yta. Har du testat brysselkålschips? Gudomligt gott, skala av bladen, blanda med olja och salt och in i ugnen på bakplåtspapper cirka 10-15 min 175 grader. Jag kunde inte sluta äta….

Svara
Cecilia Folkesson 25 november, 2013 - 21:27

Brysselkålchips lät ju kanon! Det måste jag testa! Tack för tipset 🙂

Svara
Lars Olof Norell 25 november, 2013 - 18:27

Hur funkar sötpotatis i LCHF? Vad jag kan se innehåller den mer kolhydrater än vanlig potatis, och det brukar de flesta ju utesluta ur LCHF. Jag säger inget om vad du väljer att äta, undrar bara om jag missuppfattat näringsvärdena för olika produkter. Eller är det skillnad på kolhydrater och kolhydrater?

Svara
Cecilia Folkesson 25 november, 2013 - 21:22

Hej! LCHF och sötpotatis passar inte så bar ihop. Vissa av recepten är är mer Paleo-inspirerade och detta är ett sånt exempel. Så äter du LCHF har du helt rätt; skippa sötpotatisen 🙂

Svara
Sofia 26 november, 2013 - 19:45

Brysselkål har bra med vitamin C, dock så försvinner all vitamin C när du hettar upp brysselkålen då vitamin C är mycket värmekänslig.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More