Sockerskåp på jobbet

av Cecilia Folkesson

Detta blir en allt vanligare syn på diverse arbetsplatser. Sockerskåp: kylskåp fulla med mat och mellanmål.

Eller inte mat; sockrad risifrutti, frysta helfabrikat-luncher, måltidsersättning med syntetiserade jordgubbar. Red Bull och Coca-Cola som räddar dig från eftermiddagsdippen.

Kan tänka mig att både företagen men framförallt leverantören gör sig en rejäl hacka på detta. Istället för att de anställda tar med sig matlådor med hemlagad mat till jobbet har dom möjlighet att köpa socker direkt från sockerskåpen. Och alla vet ju vad som händer när man äter socker. Man vill ha mer. Och mer. Så man går tillbaks och köper lite mer socker. Och där är sockerkarusellen igång. Tack chefen. Verkligen.

En av mina gamla chefer bjöd alltid på Mivi Total till frukosten. Då trodde jag han gjorde det för vårt bästa, nu i efterhand inser jag att syftet var att hålla oss arbetsföra. Smart!

Men ändå, tummen upp för det, och tummen ner för sockerskåpen.

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

gripen 6 mars, 2013 - 19:08

…som tur är har jag skrivbordslådan full med makrill i tomatsås…räddar vilken eftermiddag som helst…och håller kollegorna på lagom avstånd 😉

Svara
Cecilia Folkesson 6 mars, 2013 - 20:27

Haha, jag kör den med. Fast i jackfickorna 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More