Tre snabba glutenfria frukostar som är supersmidiga att förbereda!
Svårt att komma på vad du ska äta till frukost? Frukost har en tendens att bli ganska enformiga. Man kör på det man alltid gjort. Om detta är mackor och ett glas juice är risken att du blir hungrig innan lunch rätt stor.
Men det är såklart enkelt att göra både goda och nyttiga och snabba glutenfria frukostar. Mitt absolut bästa tips är att baka en limpa glutenfritt frö- och nötbröd att ha färdigskivat i frysen.
Glutenfria mackor med avokado
Okej, denna frukost kräver lite förberedelse. Så tips är att baka en limpa på helgen, skiva upp och frysa in. Då har man färdiga skivor på morgonen. Bara att rosta lite snabbt och toppa med det man gillar. Avokado, nötsmör, ost eller grönsaker. Eller en kombo av dessa.
Min favorit: tahini med avokado, tomater och basilika.
Här hittar du recept på detta veganska glutenfria fröbröd
Yoghurt med hemmagjord granola
Hemmagjord granola är superenkel att göra och man kan använda det man redan har hemma. Nötter, frön, kokos och torkade bär är perfekta i granola.
Toppa din naturella yoghurt, kokosyoghurt, gröt eller smoothiebowl!
Recept på hemmagjord glutenfri granola finns här
Grön mättande smoothie
Denna smoothie är mättande och passar perfekt till frukost. Och man tar enkelt med den i en termos om man inte hinner äta den hemma.
Jag brukar förbereda ingredienserna till olika smoothies och ha i frysen / kylen. Då går det supersnabbt att bara mixa ihop på morgonen.
Recept: Mättande grön smoothie
Bonus:
Kokta ägg
Koka några ekologiska ägg, mosa/hacka och toppa med smör, salt och nymald svartpeppar. Supergott och väldigt snabbt att göra.
Rester från gårdagen
Man behöver ju inte äta de där klassiska sakerna som “räknas” som frukost. Det går precis lika bra att äta “mat” till frukost.
Följ här:
Följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!