chiapudding med mango

Så varierar du din favoritfrukost

av Cecilia Folkesson

Brukar du också fastna i samma frukostvana vecka efter vecka? Ett tag åt jag bara kokta ägg. Nästa period kokosgröt för att övergå till chiapudding, till fröknäcken och nu: tillbaks till chiapuddingen.

Chiapudding är en supersmidig frukost då man bara blandar ihop den på kvällen och ställer in i kylen. Många tycker att chiapudding inte smakar något, och det kan jag hålla med om. It´s all about the toppings!

 

Grundrecept Chiapudding
2 msk chiafrön
1,5 dl cashewmjölk eller annan nötmjölk)
1 krm vaniljpulver

 

Här kommer mina bästa tips på hur du varierar din favoritfrukost:

Chiapudding:
– Rör i en sked pepparkakskryddor och toppa med hackade fikon och granatäpplekärnor.
– Gör en plåt glutenfri granola med choklad och banan.
– Servera med färska bär och kokosflingor.
– Varva chiapuddingen med mosad frukt eller en fruktig smoothie.

Äggfrukost:
– Kokta ägg är väl den smidigaste frukosten! Servera äggen mosade med smör och örtsalt.
– Gör en krämig äggröra med .
– Eller en omelett med spenat, skivad vitlök och körsbärstomater. Stek på låg värme på ena sidan och lägg på ett lock för att få den fast utan att behöva vända den.

Flytande frukost:
– Kokoslatte är ett bra tips om man vill få i sig en mättande och nyttigare kaffe. Stavmixa kallpressad kokosolja med kaffe. Blir som en latte.
– Ägglatte Gör likadant som kokoslatten, men lägg till ett ekologiskt rått ägg, vaniljpulver och lite kanel eller kardemumma
– Mixa en grön smoothie med avokado, spenat och banan med nötmjölk eller äppeljuice.

Mackor:
– Baka en plåt glutenfria fröknäcken.
Nötbröd är perfekt att baka, skiva och frysa in.
– Baka dessa saftiga zucchinifrallor och lägg i frysen för kommande frukostar. Även en av barnens favoriter!

 

Här hittar du ännu fler frukosttips:

30 glutenfria frukosttips

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 17 november, 2016 - 12:02

Tusen tack för fina frukosttips! Själv är det havregrynsgröt med blåbär som är ett stående moment. Om det inte är helg och mannen bjuder på alldeles för goda och onyttiga amerikanska pannkakor med bär och lönnsirap. Chiafrön är tyvärr inget jag fastnat för. KRAM

Svara
Cecilia Folkesson 17 november, 2016 - 23:08

Lyx med pannkaksfrukost ändå 🙂 Du måste testa att göra chia med mycket smaker och att ha något crunchy till. Då blir det gott, lovar 🙂

// Cecilia

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 18 november, 2016 - 10:34

Hmmmm hur gör jag chia med mycket smak? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 18 november, 2016 - 11:49

I med massa vaniljpulver, lakritspulver, kanel, kardemumma, kakao etc 🙂

Svara
Robin 17 november, 2016 - 21:27

Ser gott ut 🙂 ska testa en variation av detta, har tidigare provat chiafrön men kom inte riktigt in i rätta smakerna för att tycka om det. Så ett nytt försök. Annars blir det havregryn, avokado, bär, ägg och bcaa på morgonen.

Svara
Cecilia Folkesson 17 november, 2016 - 23:09

Testa mycket vaniljpulver, en god nötmjölk och crunchy topping – då kommer du gilla de. Lovar! Bra frukost ändå 🙂

//Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More