hälsokapslar

Så gör du dina egna hälsokapslar

av Cecilia Folkesson

Har du testat att göra din egna hälsokapslar? Ett bra alternativ när man inte är sugen på en vetegrässhot eller har svårt att få i sig så mycket gurkmeja man önskar varje dag.

Det låter jobbigare än vad det faktiskt är. Man behöver inte låsa sig till de tre hälsokapslar jag listat här, utan man kan göra dem med till exempel chlorella, spirulina eller tex blåbärspulver. Tomma kapslar hittar man i hälsokostbutiken eller på nätet, sen är det bara att öppna och fylla.

 

hälsokapslar

Gurkmeja

Gurkmejan har blivit väldigt populär på senaste. Den illgula lilla roten sägs vara antiinflammatorisk, stärka immunförsvaret, öka insulinkänslighet och reglera blodsockernivån samt driva ut gifter ur kroppen. Tillsätt lite svartpeppar för extra bra upptag av gurkmejan. Testa även att använda gurkmeja i hälso-shotten Jamu eller i en Golden Latte.

Tips! Rör ihop en klick kokosolja med gurkmejapulver och borsta tänderna för ett vitare leende. Låt verka några minuter innan du sköljer och gör rent tänderna. 

 

Vetegräs

Vetegräs är fyllt med mängder med mineraler, tex magnesium, kalium, kalcium, jod, selen, järn och zink. Den är även rikt på klorofyll som sägs bland annat stödja produktionen av röda blodkroppar, rena levern, bidra till ett starkt immunförsvar och förhindra bakterietillväxt.

 

Aktivt kol

Perfekt om man har ätit något dåligt eller känner sig allmänt konstig i magen. Vi har alltid en förpackning aktivt kol nära till hands när vi reser. Jag tar 2-3 kapslar tillsammans med mycket vatten, 3 gånger om dagen. (Dessa är alltså inget man tar varje dag, utan vid behov.)

Tips! Även aktivt kol kan ge vitare tänder. Blanda en klick kokosolja med kol, borsta, låt verka, skölj och rengör tänderna ordentligt.

 

hälsoshot

På Bali har dom fattat grejen med hälsa. Innan frukost blev jag serverad denna fantastiska bricka. Med samma innehåll som i kapslarna: gurkmeja, vetegräs och aktiverat kol.

 

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Gourmettjejen 18 november, 2016 - 18:46

Du är grym. Älskar din blogg.

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2016 - 21:36

Kul att höra! Tack 🙂

Svara
Veronica 18 november, 2016 - 18:54

Var köper du aktivt kol och vilket märke? När jag var på Apoteket hade de bara något med tveksamma ämnen i.

Svara
Ava 18 november, 2016 - 21:13

Jag har samma problem! De kommersiella kapslarna jag hittat via apotek/liknande har tillsatser (sötningsmedel mm). Hittade ett (lite pricey) märke via succeeder som borde vara rent och fint http://succeeder.se/varumarken/bulletproof/upgraded-coconut-charcoal/

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2016 - 21:39

Bättre hälsa har också bra har jag för mig 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2016 - 21:37

Jag har köpt med mig mitt från Bali. Gjort från kokosnötter eller kokosträ har jag för mig. Så har inget bra tips på vart du hittar det bästa i Sverige. Någon annan som vet kanske?

// Cecilia

Svara
carin 18 november, 2016 - 22:58

Men hur får man ner gurkmejapulvert i de små kapslarna utan att allt faller utanför?

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2016 - 21:41

Haha, ja det kan va lite lurigt 😉 Jag brukar ta pulvret på en sked och sen fösa i pulvret i kapseln. Enklaste sättet jag hittat 🙂

Svara
Katrin 19 november, 2016 - 18:17

Hur mycket av gurkmeja- och vetegräskapslar ska man ta

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2016 - 21:42

Jag brukar ta tre gurkmeja och två vetegräs.

Svara
Caroline 27 februari, 2017 - 04:41

Vet du om aktivt kol är järnrikt? Har ej hittat info om just järnet på nätet… 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2017 - 12:19

Hej! Det vet jag inte tyvärr.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More