natural cycles

Så fungerar Natural Cycles för mig!

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Natural Cycles –

 

Efter ungefär en månad på Bali är vi nu på väg mot Sverige. Med tanke på hur sjuka alla varit denna resa känns det faktiskt ganska skönt att komma hem!

Jag är inne på min 3:e månad med Natural Cycles, och precis innan jag blev sjuk hade jag fått mina första gröna dagar! Gröna dagar betyder att du kan ha oskyddat sex utan att bli gravid.
Läs mitt tidigare inlägg om Natural Cycles.

Men eftersom man inte ska mäta när man har feber (druckit alkohol, eller sovit mer/mindre än vanligt) resulterade dessa feberdagar i att jag förlorade några gröna dagar, man måste mäta regelbundet (speciellt i början) för att appen ska ge dig gröna dagar, om det finns för lite data blir den osäker, och då får man röda dagar. Men det tyder ju bara att appen är pålitligt! Och jag föredrar absolut ett naturligt preventivmedel utan hormoner oavsett! När man mätt ett tag och appen lärt känna din cykel kan du skippa en dag pga sömn, feber eller alkohol utan att det påverkar dina gröna dagar speciellt mycket.

 

natural cycles

 

Så här funkar det

Varje morgon när du vaknat och innan du går upp mäter du din temperatur med en basaltermometer. Denna har två decimaler och mäter mer exakt än en vanlig termometer för att hitta din cykel. (Du hittar ett superbra erbjudande från Natural Cycles där termometer ingår längre ner i inlägget)

Du skriver in din temperatur och om du har mens i appen som finns att ladda ner i appstore/google play. För att inte glömma att mäta, ha termometern bredvid sängen och skriv in en notis i din väckarklocka. Det tar mellan 1-3 månader för appen att lära sig din cykel och börja visa gröna dagar.

Du måste vara 18 år för att använda Natural Cycles och tänk på att detta preventivmedel inte skyddar mot könssjukdomar.

 

Fördelar med natural Cycles

– Hormonfritt och helt utan biverkningar! Detta är anledningen att jag valt Natural Cycles. Min kropp tycker inte om hormoner alls.

– Du får stenkoll på din kropp! Du ser i appen när du beräknas ha ägglossning och när mensen kommer.

 

Testa naturligt preventivmedel

Har du testat naturligt preventivmedel? Hur tycker du det fungerar?

Vid köp av en årsprenumeration av Natural Cycles för 590 SEK får du: Ägglossningstest (hjälper dig hitta din ägglossning och få gröna dagar snabbare) och kondomer från Durex på köpet! Klicka här för erbjudandet och använd koden cecilianc 

(Koden gäller t.o.m. 2018-02-10)

 

 

10 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

Madeleine 11 januari, 2018 - 14:20

Hej! Jag har använt natural Cycles i kanske ett halvår och är jättenöjd! Däremot blir jag lite otrygg när min gynekolog säger att han fått in kvinnor som blivit gravida när det inte var önskat. Han varnade mig för appen. Nu var ju natural Cycles även blivit anmälda till läkemedelsverket pga många oönskade graviditeter.. Hur tänker du kring det?
Hur som helst så kommer jag fortsätta att använda appen för jag kommer aldrig gå över till hormonerna preventivmedel igen. Men detta skapar ju ändå en otrygghet i mig. Jag vill inte vara livrädd för att bli gravid varje gång jag har sex 🙁

Svara
Cecilia Folkesson 15 januari, 2018 - 08:02

Hej Madeleine,
Härligt att det fungerar så bra för dig 🙂

Personligen skulle jag inte använda hormoner. Det funkar absolut inte för mig och är inget alternativ.

Så länge man mätt ett tag, har en regelbunden menscykel, sover normalt och mäter korrekt är jag inte orolig. Sen kan man ju alltid välja att skydda sig några extra dagar i samband med gröna dagar.

Men som med alla andra preventivmedel passar de inte alla, utan är individuellt. Visst, det är lite mer jobb med NC än att stoppa i sig ett piller varje dag, men jag tycker det är väldigt värt 🙂

Lycka till!

Hälsningar Cecilia

Svara
Sofie 11 januari, 2018 - 21:19

Jag använde appen under ca 1 år som preventivmedel men sen blev jag tyvärr oönskat gravid. Jag har redan de två barn jag vill ha och valde att göra abort. Både läkare och barnmorskor har sen avrått mig från appen eftersom det är många fler därute som blivit oönskat gravida. Jag vill också vara hormonfri så vi använder kondom istället. Jag förstår att du vill marknadsföra ett hormonfritt alternativ men jag skulle inte önska någon samma resa som mig. Om man verkligen inte vill bli gravid kanske man ska test någon annan metod.

Svara
Cecilia Folkesson 15 januari, 2018 - 08:07

Hej Sofie,
Tråkigt att höra om din oönskade graviditet. För mig fungerar det jättebra men det är såklart superviktigt att vara noggrann med mätningen och sätta sig in i appen ordentligt. Som jag skrev fick jag ju “börja om” lite efter jag varit sjuk. Det hade jag inte behövt om jag använt ett hormonellt preventivmedel. Men för mig är det ändå väldigt värt med hormonfritt.

Sen kan man alltid skydda sig några fler dagar i samband med sina gröna dagar.

Bästa,
Cecilia

Svara
Alexandra 8 februari, 2018 - 14:48

Hej Cecilia,

Jag sitter just och ska beställa, sökte efter rabattkod och fann bl.a. din. Vet du ifall termometer (och app-prenumeration) levereras i gåvoasken när en använder din kod? Den är viktig för mig så annars använder jag ett annat (dyrare) erbjudande.

Allt gott!

Alexandra

Svara
Cecilia Folkesson 8 februari, 2018 - 14:59

Hej Alexandra!

Om du klickar på länken ser du vad som ingår 🙂
Både termometer och 1 års prenumeration ingår (appen laddar du alltid ner gratis)

Lycka till!

// Cecilia

Svara
Yasmin 23 maj, 2018 - 10:25

Hej
Jag använder Natural Cycles och är mycket nöjd med.
Jag ska bjuda på 10% rabatt till dem som vill köpa den.
Kopiera länken nedan:

Svara
Angie 25 december, 2018 - 14:23

Jag har också en rabattkod för 20% rabatt på ett år och en gratis termometer 🙂

https://app.naturalcycles.com/?webSignup=1&refId=5bb0690a7198471a846887fe8facde41&refCode=referralid20#/reg-reg

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More