– Innehåller annonslänkar –
Här kommer lite lite tips på hur du förbereder dig bäst för kommande julbak!
Jag har ett helt gäng nya julrecept som kommer publiceras här innan jul – och dessa ingredienser och tillbehör kan man komma att behöva. Om man inte redan har dem hemma vill säga 😉
Äkta kanel
Till julen använder man mycket kanel. Då är det extra viktigt att välja äkta kanel. Äkta kanel kallas Ceylonkanel och innehåller inte giftiga ämnet kumarin som den vanliga kassiakanelen gör.
Kanelstänger celyonkanel finns här
Malen celyonkanel kanel finns här
Kakao
Vill man göra hemmagjord choklad är kakaopulver och kakaosmör bra att ha hemma. Dessa går även utmärkt att använda till ischoklad.
Kakaopulver finns här
Kakaosmör finns här
Pralinform
För extra lyxiga julpraliner – använd en pralinform. Dessa är i silikon och finns i massa olika former.
Kokosolja
Vad vore julen utan kokosolja? Till ischoklad är det är måste – skippa det där kokosfettet i aluminium i jul och satsa på nyttig kokosolja istället. Gillar man inte kokossmaken kan man använda den doftfria kokosoljan.
Doftfri kokosolja finns här
Kokosolja finns här
Matberedare
Denna matberedare har jag hemma. Den är väldigt prisvärd och perfekt att mixa smet i, göra pepparkakskulor och saffranskulor i och den är tillräckligt stark för att fixa nötsmör.
Nötmjöl
Både mandelmjöl och kokosmjöl ingår i flera av mina julrecept och dessa har jag alltid hemma.
Kokosmjöl finns här
Mandelmjöl finns här
bakring
Perfekt om man vill göra mindre mjuka kakor, som min mjuka pepparkaka till exempel. Denna går att expandera och funkar väldigt bra!
Pepparkakskrydda och saffran
Pepparkakskrydda och saffran är två måsten till julbaket. Ibland är jag lat och köper pepparkakskrydda i affären – men det är såklart väldigt enkelt att göra själv. Då använder man till fördel äkta kanel i sin blandning.
Gör din egen pepparkakskrydda
- 2 msk mald kanel mald
- 2 msk mald ingefära
- 1 msk malda nejlikor
- 1 msk mald kardemumma
Har man hela nejlikor och kardemummakärnor hemma går det utmärkt att mortla dessa – det blir till och med lite godare tycker jag.