Ekologiska-natpasar
mjuk pepparkaka paleo

Smygstartade julen igår med en mjuk pepparkaka. Gjorde den på bananbrödet och det blev SÅ bra! Kommer absolut bli en favorit i jul. Denna mjuka pepparkaka är fri från spannmål och mjölkprodukter och bananen står för hela sötningen.

Man kan såklart smaksätta grundrecept med annat än pepparkakskrydda. Testa kakao, vaniljpulver och hackad mörk choklad till exempel.

 

Mjuk pepparkaka – Paleo

3 ägg
2 små bananer
2,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
ca 2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 nypa havssalt

 

mjuk pepparkaka paleo

Gör så här:
– Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper.  (Använd en mindre form, än en vanlig brödform. Jag hade ingen lite form hemma så jag använde en engångsform som man hittar i mataffären ca 15 x 12 cm.)
– Skala bananerna och mixa tillsammans med ägg i matberedare eller med stavmixer.
– Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i banan-och äggen.
– Häll i formen och grädda i ca 50-60 min.

 

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

24 kommentarer

 1. Hej hej,
  Vad gott det låter!

  Har två frågor:
  – Tror du det går att sänka värmen i ugnen till 100 C och köra längre, cirka 2 timmar?
  – Går det lika bra att använda en vanlig avlång brödform?

  Tack för en bra blogg

  /Johanna

  1. Hej Johanna!
   1. Testa, vet tyvärr inte svaret 😉
   2. Det går bra! Lite kortare tid isf då det inte blir lika högt och kompakt. (passar säkert bättre att köra låg temp i lång brödform) Alternativt gör man lite mer smet.

   Och tack!! Kul att höra 🙂

   // Cecilia

 2. Väldigt god! Gjorde dubbel sats av smeten och då blev den perfekt i en 1 1/2 liters brödform!
  Funderar på att ev tillsätta lite torkade tranbär nästa gång, som lär bli ett av mina bidrag till julaftonensfikat

 3. Hej
  Låter jättegott! Vad kan man använda istället för nöt eller mandel mjöl , det finns ju mycket av det i recepten och jag är nötallergiker Tacksam för svar!

 4. Tack för recept på mjukpepparkaka till jul. Som jag längtat, magen säger stopp för allt detta vetemjöl har jag märkt. Så nu blir det noll sånt i min kost och hoppas hela jag mår bättre snart när det är ute ur min kost.

 5. Du skrev att man skulle kommentera om vilka julrecept man saknar så jag gör det här. Jag saknar glutenfri alternativ till kavring och även vörtbröd.

 6. Viktigt information! Ät detta bröd med fikonsmör ( mixa 10 soltorkade fikon, 1 banan, 1 tsk kanel, lite salt) och på toppen en lyxig blåmögelost vi har en närproducerad, ekologisk, opastöriserad sådan i vår stad , den är oslagbar ihop med detta! Jag har läst i en intervju med Soki Choi att opastöriserad mögelost innehåller goda bakterier, jag störtade iväg direkt och inhandlade en bit

 7. Jättegod, gjorde dubbel sats och gräddade i 1½ brödform (tack för läsartips i kommentarsfältet) – blev perfekt efter 45 min i ugnen. Tom min man som avskyr banankaka i alla dess former gav toppbetyg och saknade inte socker! God jul och tack för ditt fina arbete med bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*