”kokosnötsskålar”
nyttigt julgodis saffransbollar

Jul = alldeles för mycket tomteskum, Rocky Road, knäck och Alladinaskar. Hade man hållit detta sockerfrossande till endast julafton och eventuellt nån mer dag hade det inte varit så farligt. Men så ser det knappt ut för de flesta.

Testa dessa nyttiga saffranskulor i år! Du kan själv välja hur du sötar dem. Jag använde en raw honung.

 

Nyttigt julgodis: Saffranskulor

2 dl cashewnötter
2 dl kokos
ca 2 msk kokosmjöl
2 msk honung (eller annan sötning)
1 påse saffran
1 krm vaniljpulver

 

Gör så här: 

– Blötlägg cashewnötter i vatten över natten (eller minst några timmar)
– Kör alla ingredienser i matberedare
– Rulla små bollar och rulla dem sen i kokos
– Förvara i kylskåp

Alla mina julrecept hittar du här

 

 

FÖLJ MIG HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Total
430
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer

  1. Ser jätegoa ut! Jag använder dock inte kokosmjöl ofta, vad fyller det för funktion? Tänker om jag kan hoppa över det. Har precis gjort dina pepparkaksbollar, mmm….

    1. Hej Tima,
      Jag har inte testat men du kan säkert byta ut mot tex mandelmjöl. Men kolla omvandlingstabell för olika alternativa mjölsorter då de har olika uppsugningsförmåga 🙂

      // Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close