Ischoklad är väl det julgodiset som blir allra godast genom att göra det nyttigt.
Byt det ohälsosamma kokosfettet i silverförpackning mot ekologisk kallpressad kokosolja och ersätt blockchokladen mot riktig 70% mörk choklad. Så mycket nyttigare, och ännu bättre: Så mycket godare! Gillar man inte kokossmaken kan man välja en kokosolja utan smak och doft.
Nyttig ischoklad
100 gram kokosolja
100 gram mörk choklad
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad och rör i kokosoljan. Häll i formar och förvara i kylskåpet.
Förslag på smaksättningar:
– 1 msk lakritspulver
– 1 krm vaniljpulver + torkade bär (blåbär, granatäpplekärnor, gojibär etc)
– Nötter och russin
– En nypa havssalt
7 kommentarer
Kan man ha dem framme i rumstemperatur eller smälter de då? Tex om man har bjudning o de står framme kanske 3 timmar eller liknande?
Inte bara min nya matguru nu min nya godisguru också! Kram
Hej! Jag läste för ett tag sen i ett (fråga och svara) inlägg om att du hade tänkt fota lite i ert hus och skriva om super compact living. Vi funderar själv på att flytta ut i en “mindre” stuga så jag är så nyfiken på detta inlägg 🙂 Har du skrivit ett eller är det på gång? Vänligen Cassandra
Hej Cassandra! Ja men eller hur?! Jag skulle gjort det för längesen! Ska ta tag i detta. Lovar!
Hälsningar Cecilia
De går att göra ännu nyttigare, jag brukar ta dubbelt så mycket kokosolja som choklad och de blir supergoda!
Ah, smart. det måste jag testa!
// cecilia