rawfood café borås

Rawfood med 6-åring – Så gick det

av Cecilia Folkesson

Raw food med en grönsaksvägrande 6-åring. Funkar det ens?

 

Vi har turen att ha ett fantastisk rawfood café i Borås där det dukas upp buffé varje lunch. Väldigt stort utbud av massa olika grönsaker, grönsaksbiffar och röror – himlen för en hungrig grönsaksfantast!

Sist tog jag med mig Sid. En 6-årig grönsakshatare som är inne i en allmänt sur period. Men Sid hittade sina favoriter och han tyckte det var väldigt speciellt att han tålde allt som serverades. (Sid har alopecia och äter varken mjöl eller mejeriprodukter.)

Barnen brukar vara rätt gnälliga när jag lagar annorlunda maträtter. De kan sitta och tjura sig igenom en hel måltid. Så tröttsamt! Jag försöker lära dem att man inte alltid kan äta det man tycker mest om. Och det har de nog tagit till sig på senaste.

 

 

rawfood café boråsEnormt utbud av grönsaker och röror. Väldigt värt ett besök!

 

rawfood café boråsEn av Sids favoriter: raw falafel.

 

rawfood café boråsSid var supergullig när han fick välja vilken efterrätt han ville (pga inget mjöl och mejerier i något) “Mamma, maten var inte det godaste jag ätit, men endel saker var gott. Och DU blev ju glad. Du gillar ju morötter och torra grönsaker. Och sura grejer.”

 

rawfood café boråskombucha rawfood boråsKombucha heaven! Nya favoriten: Starwberry/Mint. Nästan lika goda som de hemmagjorda på Bali.

 

rawfood café boråsEn kyl med raw- desserter utan raffinerat socker, mejeriprodukter och gluten. Och färska kokosnötter!

 

raw choklad rawfood boråsChokladlyx!

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Anna ML Holm 14 november, 2016 - 11:53

Åh, vad bra grej!

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 13:21

🙂

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 14 november, 2016 - 12:38

Med allt det där gröttiga kan väl inte ens en matkinkig 6-åring låta bli att känna sig frestande. Så mycket smarrigt! Kram

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 13:26

Haha, jodå, det gick!

Kram

Svara
Anette 14 november, 2016 - 12:40

Åh vilken igennkänningsfaktor! Min yngsta, nu 8,5 år är fortfarande rätt skeptisk mot grönsaker men även 10,5 åringen är bitvis misstänksam. De äter JÄMT en sallad på majskorn (på burk!), och körsbärstomater. Ibland festar vi till det med morötter. Morötter med dip är en hitt. Och om man bara får ett “broccoliträd ” så är middagsron bibehållen. Jag försöker gömma grönt där det går och hoppas att en dag ska de tycka det är kul med lite nytt för snart kommer det majs ur öronen på dem, jag lovar. Vågar inte ens tänka på hur många burkar vi köpt genom åren.

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 13:29

Haha, men då är dina barn bättre än mina på grönsaker. En av 3 gillar ens majs. Alla äter gurka, Otis paprika. Annars INGET. Men jag stavmixar ner grönkål och annat i köttfärsåsen. Så lurade! Men vad gör man inte 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More