hofsnäs

Äntligen helg! …eller just det, jag är ju mamma.

av Cecilia Folkesson

Det här med helg! Ni som har barn, hinner ni ens slappna av LITE när helgen väl kommer och man är ledig?

Denna helg har vi:
– Styrt upp ett barnkalas med ca 25 barn och allt vad det innebär
– Städat och röjt (och det är lika stökigt igen 12 timmar senare)
– Storhandlat (och glömt allt det viktiga som blöjor, ägg och broccoli)
– Stressat ihop middag
– Vaknat alldeles för tidigt för att hinna få iväg mellankillen på baskettunering
– Glömt bort farsdag (Som tur var åkte Johan på baskettuneringen och jag kunde lite snyggt hinta med att jag var tvungen att avboka allt jag styrt upp. Nu återstår att se om han läser alla blogginlägg. Som han hävdar att han gör)
– Tvättat massa maskiner tvätt (och senast jag kollade vad tvättkorgen återigen full)

osv osv osv…

 

Sen går man in på instagram och ser hur alla dukat fram de perfekta farsdags-frukostarna, slagit in de finaste paketen, myst med barnen framför brasan. Samtidigt som de visar upp sina perfekt städade hus med färska snittblommor bland svindyra inredningsprylar och nybakade glutenfria bullar.

Vad händer? Hur hinner ni?! Jag blir superstressad av allt detta. Inte för att det är det liv jag eftersträvar utan mer att min tid verkar gå så mycket snabbare än alla andras.

Hann att klämma in en promenad med Otis i alla fall. Eftersom han ändå skulle sova middag. Effektivt. Som alltid.

 

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Helena 13 november, 2016 - 20:21

Jag vet precis vad du menar. Det är tur att jag har ett jobb där jag får jobba hemifrån om jag vill, så efter en sån helg som du just haft så blir måndagen nästan alltid hemifrån. Jobba i alldeles tystnad utan att bli avbruten kan vara riktigt avslappnande Du är stark, men ta hand om dig så det inte blir för mycket.

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 08:16

Jobba ostört är det bästa 🙂 Tack, det ska jag!

// Cecilia

Svara
Sara 13 november, 2016 - 22:21

Dina inlägg kan ge den känslan ibland också 🙂 Det gäller att se förbi fasaderna.

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 08:12

Hahah, bra! Det gör du rätt i 🙂

Svara
Karolin 14 november, 2016 - 12:03

Befriande tycker jag det är att läsa om någon som inte förskönar eller hymlar om att livet med barn är allt annat än den “självklara” fredagsbuketten i ett nystädat hus med omsorgsfullt placerade ljus i bakgrunden och där man har fixat och donat lite på barnens rum för att kunna hashtagga #barnrumsinspo när man dricker ett glas bubbel med mannen man aldrig irriterar sig på. (Inser att jag kanske låter bitter när jag skriver detta, det är jag inte. Bara less ).
Även om mina zuccinibiffar långt ifrån blev så perfekta som dina ser ut att bli, haha, så tycker jag att det är härligt att läsa om den verklighet du visar, en sund motpol till allt det filtrerade.

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 13:26

Åh vad glad jag blir! Precis så jag hoppas på att jag ska uppfattas. Också trött på allt det perfekta. (och ska jag vara ärlig, blev chockad över hur perfekta mina zucchinibiffar blev, haha;)

Låter inte alls bittert. Mer som verkligheten som 99% av alla försöker försköna. Älskar #barnrumsinspo HAHA!! “ska bara städa och styla innan ungarna hinner stöka ner”.

Tack för att du kommenterar 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Sara 14 november, 2016 - 13:15

Kan inte du visa mer av ert hus och hur ni förvarar alla era saker och ägodelar, hur ni har tänkt liksom?

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2016 - 13:27

Jo, jag ska verkligen göra det. Har haft det på min agenda en lång tid, men inte fått tummen ur. Men det kommer!!

Svara
Lotta 14 november, 2016 - 20:23

Det är därför jag gillar din blogg – ärligt och ofiltrerat skrivet! Finns så lite såna bloggar tycker jag. Hejja dej!

Svara
Cecilia Folkesson 15 november, 2016 - 07:52

Men tack! Åh så glad jag blir!
// CEcilia

Svara
Fia 14 november, 2016 - 21:21

Hög igenkänningsfaktor på den! Tycker att jag kan gå och plocka och tvätta en hel helg och så vips, är tvättkorgen full söndagkväll! Inte för att tala om det där köket, är man intresserad av att laga annat än färdigköttbullar är det inga svårigheter att stå där från morgon till kväll en ledig dag. Hinner knappt diska klart innan nästa mål ska förberedas, dygnet skulle behöva ha fler timmar! För ett tag sen skrev du inlägg om att andas, tror att det är lösningen för att inte stressa ihjäl sig över alla måsten.

Svara
Cecilia Folkesson 15 november, 2016 - 09:30

Ja fy! Det är verkligen ett heltidsjobb bara att vara mamma. Andas är bra, men inte alltid så lätt att prioritera tyvärr…

// Cecilia

Svara
Charlotte 15 november, 2016 - 12:48

Jag brukar försöka tänka att personen som lagt ut nybakade bullar inte har hunnit sitta vid brasan och mysa med sin familj med hemmagjord choklad, och vice versa. Det är ju inte samma person som lägger ut #barnrumsinspo, öppen eld, skumpaparty, perfekt inslagna paket och krispiga höstpromenader.

Nu har inte jag några barn utan pluggar fortfarande. Men då klämmer jag in 100% ingenjörsstudier på masternivå, 3 jobb vid sidan av, pojkvän (relationer tar tid! Är nybliven sambo och undrar vart min tid för promenader och träning förvunnit. Nu gör vi visserligen mycket träning/promenader ihop men planering alltså. A OCH O) och fattar inte hur jag någonsin ska ha tid för barn…

Svara
Cecilia Folkesson 15 november, 2016 - 13:16

Så sant! Passa på att njut nu, för när/om du får barn blir det betydligt värre med egentiden 😉

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More